- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milanović: Dodik u sukobu sa profesionalnim lažovima, i ja ću biti

© AFP 2023 / THIERRY CHARLIERZoran Milanović
Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2021
Pratite nas
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović istakao je da je njegova odluka o nedolasku u BiH bila iz bezbednosnih razloga i poručio da srpski član Predsedništa BiH Milorad Dodik ima posla s ljudima koji su, kako je rekao, profesionalni lažovi.
"Razumem to ponašanje ne potičem ga, što se kaže "Daj iskuliraj se". Ali šta može Dodik? Ništa. Ali on ima posla s ljudima koji su profesionalni lažovi", rekao je Milanović.
Milanović je izjavio da ne može da bude prijatelj sa svakim i da, ako sa nekim, a to je unitaristička klika iz Sarajeva, koji se predstavljaju za domoljube, treba biti u sukobu, on će, kaže, biti u sukobu sa njima.
Zbog toga, dodao je, neće moći razdragano da šeta Baščaršijom, ali će, ističe, preživeti bez toga.
Milanović je rekao da je odluka da ne dođe u posetu BiH bila njegova te poručio: "Videćemo se mi opet".
"Bezbednosni razlozi su ozbiljna stvar. Kada imate posla s neprofesionalnim i nedobronamernim ljudima, onda ne želite i one kojima idete dovesti u neugodnu situaciju. To je to. Videćemo se mi opet. Bio sam tamo nedavno i biću opet. Nikakvi bukači ni moralni kamatari me u tome neće sprečiti. Neka se nose", rekao je Milanović.
Istakao je da BiH bez Hrvata ne postoji.
"Najmalobrojniji su, ali oni su jezičak na vagi za opstanak države. Ako me nakon svega toga šačica unitarističkih bukača, moralnih kamatara ne voli, onda super", rekao je Milanović, a prenela RTRS.
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
REGION
Dodik: Neću dati saglasnost da bilo čije trupe uđu u BiH
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala