- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Belorusija spremila pet tomova materijala o surovosti poljske policije protiv migranata

© Sputnik / Viktor ToločkoMigranti na poljsko-beloruskoj granici
Migranti na poljsko-beloruskoj granici  - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2021
Pratite nas
Belorusija namerava da preda međunarodnim strukturama dokumenta krivičnog predmeta u pet tomova koji se odnosi na ponašanje poljskih vlasti prema izbeglicama, saopštio je zvanični predstavnik Državnog tužilaštva Belorusije Dmitrij Briljov televiziji ONT.
„Državno tužilaštvo Belorusije je poslalo Savetu ministara, našoj narodnoj skupštini kopiju materijala krivičnog dela u pet tomova na ruskom i engleskom jeziku sa molbom da je predaju međunarodnim i evropskim strukturama, uključujući Evropski parlament radi davanja ocene tih događaja koji su u njima izloženi“, saopštili su u Tužilaštvu.
Prema rečima Briljova, predstavnici vlasti Poljske su više puta sprovodili „nezakonite deportacije izbeglica, što rade i sada, vršili mučenja i druge surove radnje“.
„Policija i vojska te države očigledno su sprovele nesrazmerne organizovane i tehničke radnje: vojne, oružane patrole, podizanje kordona, upotrebu avionske tehnike, tenkova i drugog teškog naoružanja“, rekao je predstavnik Državnog tužilaštva.
„Prema bespomoćnim ljudima su primenjivani, između ostalog, demonstrativni pucnji u vis, eksplozije, zaslepljujuća svetlost, specijalna sredstva“, zaključio je Briljov.
Migranti na poljsko-beloruskoj granici  - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2021
SVET
Poljski vojnik povređen na granici sa Belorusijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala