- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Poljski vojnik povređen na granici sa Belorusijom

© Sputnik / Viktor ToločkoMigranti na poljsko-beloruskoj granici
Migranti na poljsko-beloruskoj granici  - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2021
Pratite nas
Poljski vojnik je povređen tokom napada na granicu ilegalnih migranata iz Belorusije, saopštila je Pogranična služba Poljske.

„Danas je na delu poljsko-beloruske granice u području Čeremši grupa od 55 agresivno raspoloženih lica napala granicu. Jedan poljski vojnik je bio pogođen kamenom u lice. Odmah mu je pružena pomoć“, navodi se u saopštenju.

Portparola Pogranične službe Ana Mihaljska je saopštila da je grupa migranata uspela da pređe granicu.
„Nakon toga su svi bili uhapšeni i vraćeni na granicu“, rekla je ona.
Mihaljska je dodala da je proteklog dana u Poljskoj bilo uhapšeno sedam migranata – državljana Iraka koji su doputovali u Poljsku iz Litvanije.
Migrantska kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, kuda su se od početka godine uputili migranti, zaoštrila se 8. novembra. Nekoliko hiljada migranata došlo je do belorusko-poljske granice i ne napušta pograničnu zonu. Neki od njih pokušali su da uđu u Poljsku razbijajući ogradu od bodljikave žice. Zemlje Evropske unije optužuju Minsk za namernu eskalaciju krize i pozivaju na uvođenje sankcija. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da su za ovu situaciju krive same zapadne zemlje, zbog čijih dejstava ljudi beže od rata.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala