- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusa provocirali pogrešnom himnom, Amerikanac mu na kvarno raskrvario čelo – osvetio se nokautom!

© Foto : Peter MccabeArtur Beterbijev
Artur Beterbijev - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
Pratite nas
Ruski bokser Artur Beterbijev ima dinamit u rukama! Poslednja žrtva silovitog Rusa bio je Amerikanac Markus Braun kojeg bacio na pod u devetoj rundi. Bila je to 17. pobeda nokautom iz isto toliko mečeva.
U noći između 17. i 18. decembra u Montrealu u Kanadi održan je turnir u profesionalnom boksu, čiji je centralni događaj bio rezervisan za Rusa i Amerikanca.
Svetski šampion u poluteškoj kategoriji VBC i IBF Artur Beterbijev u jednom uglu, a u drugom bivši svetski prvak Markus Braun.
Borba kojoj je prethodio gaf organizatora jer su Rusu pustili himnu SSSR-a, umesto himnu Rusije, nije nije bila laka za Artura na startu. Primao je udarce, zaradivši čak i posekotinu na kvarno na čelu.
Ipak, Rus s dinamitom u rukama nije odustajao već kako je meč odmicao bio je sve sigurniji i počeo je da zadaje ozbiljne udarce rivalu.
U četvrtoj rundi Braun je udario Artura glavom, a od siline udarca puklo je čelo ruskom bokseru. Krvi je naravno bilo na sve strane...
Ta situacija razbesnela je Beterbijeva koji je od tog trenutka imao samo jedan cilj – da nokautira Amerikanca.
Na to se čekalo sve do devete runde. Tada je Artur krenuo u apsolutni napad u kojem je uložio celog sebe u svaki udarac, raspoređujući ih po telu i glavi Brauna. Ključni pogodak bio je u jetru, posle čega je Braun spustio ruku, a Rus ga je „počastio“ silovitim udarcem u vilicu.
Usledilo je sudijsko brojanje, a posle deset sekundi Amerikanac je jasno stavio na znanje sudiji da mu je dosta i da ne može više.
Zaslužena pobeda Rusa koji je u Kanadi bio jači od provokacije sa himnom, pocepano mu je i čelo na kvarno, ali je on istrajao i stigao do 17. pobede nokautom, što potvrđuje njegov čelični i šampionski karakter.
Filip Filipović i Dejan Savić - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
SPORT
Srbija je ponosna: Savić i Filipović najbolji na svetu!
Luis Hamilton i Maks Ferstapen - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
SPORT
Britanac bojkotovao dodelu nagrada i razmišlja o povlačenju – Ferstapen: „Nije mi ga žao“
Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
SPORT
Terzić za Sputnjik o „odlasku“: Ako se to desi, prvo će saznati Savez
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala