- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Menigov „projektil“ presudio Kolubari – Partizan sa plus pet ide na zimovanje!

© Foto : FK PartizanFudbaleri Partizana tokom utakmice sa Florom u Ligi konferencija
Fudbaleri Partizana tokom utakmice sa Florom u Ligi konferencija - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
Pratite nas
Fudbaleri Partizana su, teže nego što se očekivalo, pobedili Kolubaru rezultatom 1:0 u svom poslednjem meču za 2021. godinu. Gol odluke postigao je Kvinsi Menig u 67. minutu, čime je slomio otpor žilavih gostiju iz Lazarevca, dok je crno-belima obezbedio plus pet u odnosu na Crvenu zvezdu za početak zimske pauze.
Posle rutinske „trojke“ protiv Metalca u gostima (3:0), Partizan je u Humskoj u 21. kolu Superlige ugostio ekipu iz Lazarevca i imao je ulogu apsolutnog favorita.
Očekivalo se da će lider na tabeli Superlige napuniti mrežu tima koji vodi Dejan Švaba Đurđević, kao što su to (u)činili Crvena zvezda (7:1) i Čukarički (5:0), ali se to nije dogodilo.
Defanzivno orijentisana Kolubara izgledala je dobro, što potvrđuje činjenica da su mreže na stadionu Partizana mirovale posle prvih 45 minuta. Doduše, mladi Marko Milovanović pogodio je metu već u desetom minutu, ali je bio u nedozvoljenoj situaciji i sudija je s pravom dosudio ofsajd i poništio gol.
To je praktično bilo i jedino veće uzbuđenje u prvom poluvremenu. U nastavku se Aleksandar Stanojević očekivano opredelio za totalnu ofanzivu.
Ušli su Danilo Pantić i Rikardo Gomeš, dok su igru napustili Aleksandar Šćekić i Siniša Saničanin.
Grobare posebno raduje povratak iskusnog napadača sa Zelenortskih ostrva koji propustio poslednjih nekoliko utakmica zbog problema sa zdravljem. Ipak, sada ga je Stanojević „bacio u vatru“ jer su crno-belima bili neophodni golovi kako bi sa plus pet otišli na zimsku pauzu.
Na prvi gol čekalo se sve do 67. minuta kada je mrežu Lazarevčana pocepao Kvinsi Menig iz voleja. Ipak, tada je opet na scenu stupila VAR soba, gledalo se da li je Miljković bio najbliži golmanu Stanivukoviću u trenucima kada je lopta ulazila u gol.
Na sreću crno-belih, desni bek nije bio u ofsajdu i glavni sudija je pokazao na centar. Odmah su zagrmeli Grobari koji tražili još jedan pogodak kako bi se osigurala pobeda i izbegla potencijalna dramatična završnica.
U 73. minutu Stanojević je rešio da „zatvori“, izveo je brzonogog Holanđanina Meniga, a na teren je poslao defanzivca Bojana Ostojića.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Znao je vrlo dobro šta radi iskusni strateg, te je do kraja Partizan rutinski sačuvao stečenu prednost i ispunio cilj za miran odlazak na zimsku pauzu u vidu plus pet u odnosu na ljutog rivala.
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
SPORT
Mesi je bio neprikosnoven, ali Tadić ga je ispratio u istoriju /video/
Robert Levandovski - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
SPORT
Zlatnu loptu mu izmiču, ali Poljak ne odustaje – srušio rekord star pola veka
 Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
SPORT
Teška grupa za Srbiju u Ligi nacija – poznat i raspored!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala