- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zlatnu loptu mu izmiču, ali Poljak ne odustaje – srušio rekord star pola veka

© AP Photo / Matthias SchraderRobert Levandovski
Robert Levandovski - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
Pratite nas
Robert Levandovski je prema mišljenju mnogih pokraden za Zlatnu loptu u 2021. godini koja je (ne)opravdano dodeljena Leu Mesiju. Pogodilo je to i te kako Poljaka, ali on ne prestaje da trese mreže i da ruši rekorde. Uspeo je u pobedi Bajerna nad Volfsburgom da postigne gol, čime je nadmašio učinak legendarnog Gerda Milera iz 1972. godine.
Robert Levandovski postigao je 43. pogodak u kalendarskoj godini u Bundesligi, čime je ispisao istoriju. Takođe, stigao je do 69. pogotka u svim takmičenjima u 2021. godini čime je izjednačio rekord Kristijana Ronalda iz 2013. godine. Inače, tu je neprikosnoven Lionel Mesi koji je 2012. godine zabio čak 91 gol!
Bajernova gol-mašina imala je 42 gola, baš kao i čuveni Miler, a onda je na red došao dvoboj sa „vukovima“ i Leva nije zakazao! U deklasiranju Volfsburga (4:0) postigao je poslednji, četvrti gol za Bavarce u kasnom 87. minutu.
Taman kada su mnogi pomislili da će Levandovski propustiti meč loptu, ubitačni napadač pronašao je put do mreže. I to kako, levom nogom iz volej udarca zakucao je loptu iza leđa golmana „vukova“.
Podsetimo, Levandovski je nedavno ostao bez Zlatne lopte, dok je i prošle godine zaslužio da mu bude dodeljeno priznanje, ali je zbog virusa korona ukinuta nagrada za 2020. godinu.
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
SPORT
Mesi je bio neprikosnoven, ali Tadić ga je ispratio u istoriju /video/
„Osećam tugu. Ne mogu to da krijem. Ne mogu da kažem da sam srećan, naprotiv. Tužan sam. Imam i dalje osećaj tuge. Biti tako blizu, takmičiti se sa Mesijem... Naravno da poštujem to kako on igra i šta je postigao. Prosta činjenica da sam bio u stanju da se takmičim sa njim pokazuje mi nivo koji sam uspeo da dosegnem. Nisam entuzijasta kada je reč o dobijanju nagrade za 2020. godinu. Voleo bih da je Mesijeva izjava bila iskrena i da je veliki igrač uputio iz srca, ali nisam baš siguran. Da to ipak ne budu samo prazne reči“, rekao je na svečanoj ceremoniji nedavno Robert Levandovski.
Kristijan Eriksen - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
SPORT
Borio se za život i želi da se vrati fudbalu — ali ne može u Italiji
Robert Levandovski - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
SPORT
Blamaža i nepravda – izmišljena nagrada za „čistu savest“ i ogorčenje legende: „Ne razumem ovaj svet“
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
SPORT
Mesi ima sedam „Zlatnih lopti“, ali Ronaldo je podigao lestvicu previsoko...
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala