- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan teškom mukom slavio u Baru – nova drama u završnici

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićKošarkaši Partizana
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
Pratite nas
Košarkaši Partizana savladali su ekipu Mornara u Baru u 12. kolu ABA lige. (27:16, 16:13, 6:12,17:23)
Crno-beli su silovito ušli u utakmicu koju je otvorio Gregor Glas trojkom, a posle dve dobre odbrane Balša Koprivica zakucao je za 5:0.
Strahinja Mićović pokrenuo je domaći tim, ali je Zek Ledej upisao novu trojku za crno-bele i nagovestio svoju sjajnu partiju.
Organizovaniji napad su imali košarkaši Partizana dok je Mornar pisao dve izgubljene lopte. Koprivica je u drugoj polovini prve četvrtine poveo tim do dvocifrene razlike novim zakucavanjem – 18:8.
Nastavila se serija crno-belih, ali i loš napad Mornara. Sjajni Korpivica po treći put je zakucao, a pridružio mu se i Rade Zagorac za veliku razliku – 22:8.
Poslednja dva minuta prve četvrtine Partizan je nastavio da demonstrira silu. Korpivica nije imao nameru da stane, još jednom je zakucao, a tačku na prvu deonicu je stavio Glas – 27:16.
Nije Partizan ušao u istom ritmu u drugoj četvrtini, Krenuli su crno-beli da greše, razigrao se Tejlor Smit i pokušao da unese energiju u ekipu Mornara.
Nanizali su gosti greške, Aleksa Avramović i Alen Smailagić slali su loptu u aut, ali je Zek Ledej zakucavanjem održao prednost –30:22.
Iako su nanizali greške, crno-beli su zahvaljujući neorganizovanom napadu mornara uspeli da sačuvaju prednost i na pauzu odu mirni – 43:29.
Treća deonica počela je promašajima sa obe strane. Marko Jeremić i Nemanja Gordić bili su neprecizni, dok sa druge strane do poena nisu uspevali Ledej i Zagorac.
Preokret je počeo zakucavanjem Tejlora Smita, ali je Partizan dobio slobodna bacanja posle tehničke dosuđene klupi domaćeg tima.
Četiri minuta do kraja četvrtine nizale su greške obe ekipe i igrali daleko ispod kvaliteta.
Ipak, do kraja deonice greške su mnogo više koštale Partizan jer se Mornar približio i u poslednju četvrtinu ušao pun samopouzdanja – 49:41.
Kao i u prethodnoj utakmici Partizan ne može u završnicu bez drame. Gordić je vratio Mornar u borbu, a posle nove greške crno-belih stigao je tim iz Bara do samo pet poena razlike – 49:45.
Avramović beleži novi promašaj, ne uspeva da poentira ni Smailagić, a Gordić nastavlja da vodi Mornar do preokreta.
Glas je napravio veliku grešku na manje od dva minuta pred kraj meča, ali nove poene domaćeg tima sprečio je sada dobar Smailagić.
U izuzetnom važnom trenutku Smailagić je ubacio trojku i doneo sigurnost crno-belima koji su posustali u odbrani i u završnici primili jeftine poene.
Vratio se Mornar i pri rezultatu 62:55 za goste, pa je na 15 sekundi pred kraj bilo neizvesno ko će slaviti na kraju.
Posle slobodnih bacanja domaći tim smanjio je na 64:61, ali je Aleksa Avramović posle faula doneo crno-belima još dva poena.
Pet sekundi pred kraj Šehović pogađa trojku, ali nedovoljno i drama ponovo pripada Partizanu 66:64.
Najefikasniji na utakmici bio je Gordić sa 18 poena, pet skokova i sedam asistencija, dok je najbolji učinak u timu Partizana imao Alen Smailagić sa istim brojem poena i skokova.
Srpski košarkaš Nikola Jokić na utakmici protiv Dalas Meveriksa - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
SPORT
Jokić razbio Atlantu, pa odmarao gledajući Denverovo „novo oružje“ /video/
Košarkaš Crvene zvezde Ostin Holins zakucava protiv Bajern Minhena - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
SPORT
Revolveraški obračun Kalinića i Lučića – Zvezda se osvetila Bajernu posle neočekivane drame!
Dejan Tomašević, bivši srpski košarkaš i generalni sekretar KSS - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
SPORT
Srpska legenda je ogorčena: „Daleko je od normalnog i ja ne mogu da se pomirim sa tim!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala