- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajina od Amerike traži milijardu

CC0 / piksabej / Novac
Novac - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
Pratite nas
Cilj Kijeva je da dobije milijardu dolara pomoći od Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba.

„Nacrt američkog budžeta za 2022. godinu predviđa celokupnu pomoć Ukrajini u iznosu od 756 miliona dolara, između ostalog i 400 miliona dolara za jačanje bezbednosti. Međutim, naš cilj – milijardu dolara podrške, ostaje nepromenjen i samouvereno idemo ka tome“, rekao je Kuleba.

Kako je istakao, Kijev na svim nivoima vodi otvoren i direktan dijalog sa Vašingtonom. Kuleba je dodao da je preko američkog Stejt departmenta, Pentagona i američke Agencije za međunarodni razvoj i podršku ključnih reformi u Ukrajini američka strana izdvojila preko 460 miliona dolara.
Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio da pretnje „veoma oštrim ekonomskim sankcijama“ koje je uputio predsednik SAD Džo Bajden tokom video-samita sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom zasad nisu dovoljne da zaustave Moskvu. Takođe je istakao da je ogorčen jer je Nemačka blokirala isporuku odbrambenog oružja Ukrajini.
Podsetimo, nakon onlajn samita sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, američki predsednik Džozef Bajden izjavio da SAD neće jednostrano upotrebiti silu protiv Rusije. On je dodao da je upozorio Putina da su SAD spremne da uvedu surove ekonomske sankcije u slučaju napada na Ukrajinu.
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
RUSIJA
Amerika odrešila kesu: Četiri milijarde dolara za vojno obuzdavanje Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala