- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

NATO je već „upuzao“ u Ukrajinu

CC0 / U.S. Army Europe / NATO vojnici
NATO vojnici  - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
Pratite nas
NATO se kreće prema Rusiji i Moskva ne može to ostaviti bez odgovora, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Mi i bez članstva Ukrajine u NATO vidimo kako Alijansa postepeno počinje da apsorbuje i da ulazi na teritoriju Ukrajine. Prvo se pojavilo odbrambeno oružje, pa savremeno visoko tehnološko, onda se pojavilo ofanzivno, onda oružje dvostruke namene, onda su došli NATO instruktori koji su obučavali ukrajinske vojnike kako da koriste ovo složeno naoružanje i tako dalje. NATO već puzeći ulazi u Ukrajinu“, rekao je Peskov televiziji „RTVI“.

On je naveo da Ukrajina već na zvaničnom, faktički na zakonodavno nivou, izražava svoju nameru da uđe u NATO i dodao da je to veoma loše za Rusiju, jer će na taj način vojna infrastruktura NATO-a početi da se kreće ka granicama Rusije.
Peskov je zaključio da NATO-a povećava svoje prisustvo na teritoriji Ukrajine i da Rusija ne može da ostane ravnodušna na to.
Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog intenziviranja „agresivnih dejstava“ Rusije u blizini granica Ukrajine. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po sopstvenom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikome ne preti i ne treba nikoga da brine. Moskva je više puta izražavala zabrinutost zbog povećavanja snaga NATO-a u Evropi. Kremlj je isticao da Rusija ni za koga ne predstavlja pretnju, ali da neće zanemarivati dejstva koja su potencijalno opasna po njene interese. U Rusiji su ove optužbe u više navrata demantovane, ističući da se uglavnom koriste kao izgovor za dovođenje više snaga i tehnike NATO-a na granice zemlje.
Novac - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
RUSIJA
Ukrajina od Amerike traži milijardu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala