- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Mandić i SNP traže da Krivokapić podnese ostavku

Pratite nas
Vlada Crne Gore bi trebalo da podnese ostavku jer nema podršku parlamentarne većine kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, dodajući da snažna podrška poštovanju demokratskih principa stiže i iz Brisela, jer, kako je rekao, niko nema pravo da uzurpira narodnu volju.
Prema riječima Mandića, nakon izjave evropskog zvaničnika Miroslava Lajčaka, da Vlada nema većinu u Skupštini i da je to veliki problem, „jasno se zaključuje ono što svako zna u Crnoj Gori“.
„Pošto neki ovdašnji politički subjekti uvažavaju samo stavove i glas međunarodnih partnera, vjerujemo da su čuli i ovu poruku Brisela”, kazao je Mandić.
On je rekao da su premijer i ministri govorili da Vlada, navodno, ima snažnu i bezrezervnu podršku Evropske unije (EU).
Mandić je ocijenio da je dobro da ih je ta ista adresa obavijestila da za godinu dana nema nikakvog napretka i istovremeno upozorila da je neophodno za sve radnje prvo imati većinsku podršku u vlastitom parlamentu.
„U demokratskim državama, vlade koje nemaju podršku svojih parlamenata odmah podnose ostavku i ne traže od Brisela, ili bilo koga izvan njihove države, da ih podržava. To važi i za države koje su punopravne članice EU”, kazao je Mandić.
Ono što već dugo znaju svi u Crnoj Gori danas je potvrdio i Miroslav Lajčak, specijalni predstavnik EU za odnose Beograda i Prištine i druga pitanja na Zapadnom Balkanu, rekavši da postojeća Vlada nema većinu i da to treba da se rješava, saopštili su iz Socijalističke narodne partije.
„Postavljamo jednostavno pitanje: do kada će Zdravko Krivokapić da se oglušuje o zahtjeve kako domaće, tako sada i međunarodne javnosti, i da uzurpira mjesto predsjednika Vlade? U svim normalnim demokratskim državama nikada se ne bi moglo desiti da na čelu izvršne vlasti bude čovjek koji uživa podršku svega nekoliko poslanika i da se tvrdoglavo drži fotelje kao da će biti smak svijeta ukoliko se odvoji od iste”, navode iz SNP-a.
Kako ističu, ne samo što ovakvim svojim ponašanjem Krivokapić pravi štetu na unutrašnjem planu, nego, sada je to evidentno, koči i evropski put Crne Gore.
SNP CG poziva premijera Krivokapića da objektivno i realno sagleda stanje u našoj državi i da učini ono što je neophodno kako bi Crnoj Gori krenulo i na unutrašnjem i na međunarodnom planu.
„Nije toliko teško shvatiti da ste postali kamen o vratu Crnoj Gori, pa shodno tome učinite ono što je već davno trebalo – konačno podnesite ostavku i relaksirajte građane Crne Gore”, zaključuju iz SNP-a.
Kontrahibridni tim nema za cilj samo Crnu Goru... - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
REGION
Crna Gora povećava broj vojnika u NATO jedinici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala