- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Crna Gora povećava broj vojnika u NATO jedinici

© AP Photo / Risto BozovicKontrahibridni tim nema za cilj samo Crnu Goru...
Kontrahibridni tim nema za cilj samo Crnu Goru... - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
Pratite nas
Broj pripadnika Vojske Crne Gore koji će učestvovati u sastavu snaga Severnoatlantskog saveza za brzo reagovanje u toku 2022. biće povećan sa 30 na 40.
Time, kako se navodi, se potvrđuje posvećenost Crne Gore tom savezu, a odluka o tome doneta je na sednici Saveta za odbranu i bezbednost koja je održana u Vili Gorica, prenosi RTCG.
Sednicom je predsedavao predsednik Crne Gore Milo Đukanović, a u radu su učestvovali i članovi Saveta, predsednik Skupštine Aleksa Bečić i predsednik Vlade Zdravko Krivokapić, a po pozivu i ministarka odbrane Olivera Injac.
"Na današnjoj sednici, razmotren je Predlog odluke o izmeni Odluke o upućivanju jedinica Vojske Crne Gore u sastavu snaga Severnoatlantskog saveza za brzo reagovanje. Od početka 2022. godine deo jedinica Vojske Crne Gore nalaziće se u sastavu snaga Severnoatlantskog saveza za brzo reagovanje, navodi se u saopštenju.
Savet je utvrdio Predlog odluke koji će u redovnoj proceduri biti dostavljen Skupštini Crne Gore na razmatranje i odlučivanje.
Angažovanje deklarisanog sastava planirano je sa slovenačkom HBRNO jedinicom koje će doprineti izgradnji kredibiliteta pouzdanog partnera u Savezu i poboljšati stručna znanja i operativne sposobnosti Vojske Crne Gore.
Savet za odbranu i bezbednost je na današnjoj sednici, razmatrao i druga pitanja iz svoje nadležnosti i na predlog ministra odbrane doneo odluke o postavljenjima oficira u Vojsci Crne Gore.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala