- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kina besna - poručuje Americi: Odmah ispravite svoju grešku

CC0 / / Kineske zastava
Kineske zastava - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
Pratite nas
Kina je danas saopštila da će preduzeti sve neophodne mere da zaštiti svoje institucije i preduzeća, nakon što je američki Senat usvojio novi zakon o zabrani uvoza iz kineskog regiona Sinđang, osim ako preduzeća mogu da dokažu da u njihovom procesu proizvodnje nema prinudnog rada.
Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin je izjavio da mera američkih vlasti usvojena juče “govori da SAD nemaju skrupula u pogledu blaćenja Kine na svaki mogući način”, prenosi agencija AP.
“Pomenute akcije ozbiljno potkopavaju principe tržišne ekonomije i međunarodna ekonomska i trgovinska pravila, i ozbiljno štete interesima kineskih institucija i preduzeća”, izjavio je Vang novinarima na dnevnoj konferenciji za novinare.
Naveo je da Kina žali zbog takvih akcija i pozvao SAD da odmah isprave svoju grešku.
“Kina će preduzeti sve neophodne mere da odlučno zaštiti legitimna prava i interese kineskih institucija i preduzeća”, poručio je Vang.
Najnoviji zakon SAD je poslednji u nizu kojim se pooštravaju američke kaznene mere zbog navodne zloupotrebe etničkih i verskih manjina u tom zapadnom kineskom regionu, a posebno muslimanskih Ujgura.
Kineska i američka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Amerika puca u prazno — Kina će odgovoriti
Zastave Kine i SAD - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2021
SVET
Kina: Amerika koristi demokratiju kao „oružje za masovno uništenje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala