- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova o blokadi novog kanala RT na Jutjubu: Ništa drugo nismo ni očekivali

© Sputnik / Ramilь SitdikovLogo Jutjuba
Logo Jutjuba - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je blokiranje novog kanala RT na nemačkom na Jutjubu na dan pokretanja TV emitovanja, rekavši da Moskva nije ništa drugo ni očekivala.

„Dok sam davala intervju za RT DE Jutjub je blokirao njihov novi kanal. I sve to na dan pokretanja TV emitovanja. Ništa drugo nismo ni očekivali. Što se kaže, svako čestira premijeru kako ume: neko cvećem i lepim željama, a neko sipanjem stakla u cipele“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Ranije je televizija RT, pozivajući se na glavnu urednicu Margaritu Simonjan saopštila da pokreće novi informativni kanal na nemačkom sa emitovanjem 24-časovnog programa – RT DE. Studiji kanala nalaze se u Moskvi i Berlinu, a emitovaće vesti, tok-šou emisije i dokumentarne filmove. Ubrzo nakon toga je saopšteno da je Jutjub blokirao novi kanal RT DE.
U avgustu je Luksemburg zvanično odbio da izda licencu za emitovanje RT DE. Luksemburg se pozivao na „informacije i analizu nemačkih vlasti“. U septembru je Jutjub trajno obrisao dva kanala RT DE zbog „kršenja pravila zajednice“. Pritom, prema podacima „Tubular labs“, bio je na četvrtom mestu po uticaju među medijima na nemačkom jeziku.
Televizija RT DE na nemačkom kreće sa emitovanjem - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
RUSIJA
Jutjub blokirao novi kanal RT na nemačkom na dan pokretanja TV emitovanja – stiglo objašnjenje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala