- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Jutjub blokirao novi kanal RT na nemačkom na dan pokretanja TV emitovanja – stiglo objašnjenje

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaTelevizija RT DE na nemačkom kreće sa emitovanjem
Televizija RT DE na nemačkom kreće sa emitovanjem - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
Pratite nas
Jutjub je blokirao kanal RT DE na dan kada je počelo emitovanje programa, saopšteno je na Telegram kanalu televizije RT. Kasnije je saopšteno da je kanal uklonjen zbog „zaobilaženja ranije nametnutih ograničenja“.
„Jutjub je blokirao novi kanal RT DE — RT auf Sendung. To se dogodilo na dan pokretanja TV emitovanja na nemačkom jeziku. Na (Jutjub) kanalu je emitovan program uživo. Utvrđujemo razloge“, navodi se u saopštenju.
Kasnije se oglasila i pres-služba „Jutjuba“ sa objašnjenjem zašto su uklonili kanal.
„Kanal RT DE uklonjen je sa Jutjuba u septembru zbog kršenja naših uslova korišćenja. Ako je kanal uklonjen, vlasnik kanala ne može koristiti, posedovati ili praviti bilo kakve druge kanale na Jutjubu. Zato je kanal RT auf Sendung takođe uklonjen zbog kršenja uslova korišćenja Jutjuba, tačnije zbog zaobilaženja ranije nametnutih ograničenja“, navodi se u saopštenju.
Ranije je televizija RT, pozivajući se na glavnu urednicu Margaritu Simonjan saopštila da pokreće novi informativni kanal na nemačkom sa emitovanjem 24-časovnog programa – RT DE. Studiji kanala nalaze se u Moskvi i Berlinu, a emitovaće vesti, tok-šou emisije i dokumentarne filmove.
U avgustu je Luksemburg zvanično odbio da izda licencu za emitovanje RT DE. Luksemburg se pozivao na „informacije i analizu nemačkih vlasti“. U septembru je Jutjub trajno obrisao dva kanala RT DE zbog „kršenja pravila zajednice“. Pritom, prema podacima „Tubular labs“, bio je na četvrtom mestu po uticaju među medijima na nemačkom jeziku.
Logotip RT na Peterburškom ekonomskom forumu 2019. - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2021
SVET
Zapadna mrak-demokratija: Jutjub trajno ugasio dva kanala RT-a sa 600.000 pretplatnika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala