Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin: Poslanici EP se u svojim zemljama ne pitaju ništa, svoje frustracije leče na Srbiji

© Sputnik / Lola Đorđević Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagovao je na optužbe nekolicine poslanika Evropskog parlamenta koji su i predlagači Rezolucije o stanju u Srbiji koja se našla pred EP u Strazburu, a u kojoj su iznete tvrdnje o brutalnosti srpske policije tokom protesta i blokade puteva.
„Srpska policija hapsi huligane, a ne sarađuje sa njima. Poslanici Evropskog parlamenta se u svojim zemljama ne pitaju ništa, zato svoje frustracije hoće da leče na Srbiji. Pre nego što napadnu srpsku policiju, neka najpre pogledaju koliko krvi su pustile evropske policije na protestima u Parizu, Berlinu, Ljubljani, Luksemburgu, pa ako imaju bilo kakvu važnost, neka objasne evropskim policijama šta treba da rade", poručio je je Vulin.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, navodi dalje Vulin u saopštenju prosleđenom medijima, postupa po zakonu, ali i vodi računa da ne bude krvi na ulicama Srbije.
"Verujem da je uvažene poslanike Evropskog parlamenta mnogo razočaralo što nije bilo slika razbijenih srpskih glava, ali građane Srbije je mir na ulicama obradovao",navodi Vulin, a prenosi Tanjug.
"MUP Srbije će raditi po zakonu i na dobrobit građana Srbije, a evroparlamentarci mogu samo da pate što je tako" poručio je Aleksandar Vulin nekolicini poslanika Evropskog parlamenta koji su, kako navodi, rezolucijom napali srpsku policiju, optuživši je za brutalnost.
Zasedanje Evropskog parlamenta u Strazburu - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
SRBIJA
EP usvojio rezoluciju o radnicima „Linglonga“ i protestima u Srbiji: Šta piše u dokumentu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala