- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Žestok obračun novinara i „legendi“ – zbog Jokića: „Pričate gluposti!“ /video/

© AFP 2023 / ELSANikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
Pratite nas
Zek Lou, američki novinar, pobesneo je u programu televizije ESPN tokom diskusije o tome zašto Nikola Jokić nije uvršten ni među deset kandidata za najboljeg igrača sezone u NBA ligi, što je laureat koji je dobio prošle godine.
Tačno na petogodišnjicu Jokićevog debija u startnoj postavi Denver Nagetsa objavljen je spisak kandidata za MVP naslov dobijen kroz anketu u kojoj je učestvovalo 118 nekadašnjih košarkaša najkvalitetnije lige sveta.
Potpuno šokantno deluje podatak da igrač koji u aktuelnoj sezoni beleži 26,5 poena, 13,8 skokova i 7,3 asistencija po utakmici, što nikada niko nije uradio u istoriji američke košarke, nema mesta među najboljih deset – čak iako su za taj izbor odgovorni bivši igrači.
Američka javnost, u ovom momentu, u prvi plan „gura“ Kevina Durenta, bez sumnje fantastičnog košarkaša, ali je sasvim jasno, člana ekipe natrpane zvezdama kreirane da osvoji šampionsku titulu.
Durent je u glasanju dobio 44 odsto, za njim je Lebron Džejms sa 31 procentom, sledi Janis Adetokumbo sa 13,6, a najboljih pet kompletiraju Stef Kari sa 3,5 odsto i Džoel Embid sa 1,8.
Dakle, Jokića nema nigde, igrača koji se nalazi u timu osakaćenom povredama, timu koji zbog njih nema Džamala Mareja i Majkla Portera, košarkaše sa maksimalnim ugovorima, ali ni važne „šrafove“ u liku Pi Džeja Douzira, Džamajkla Grina, Ostina Riversa, Bounsa Hajlanda, Markusa Hauarda...
Koliko je zapravo Jokić najvažniji deo ekipe svedoči i nestvaran podatak da ekipa sa njim na terenu ima 210 poena u plusu, a bez njega 203 u minusu.
Ali, to za NBA elitu nije važno, zbog čega je novinar Zek Lou pobesneo u studiju televizije ESPN, razgovarajući sa bivšim NBA šampionima, Ričardom Džefersonom i Kendrikom Perkinsom, sada analitičarima.
„Više nego glupo je da mi sada priču o kandidatima za MVP svedemo na dva imena i da su to Kevin Durent i Stef Kari. Mislim, Nikola Jokić...“, započeo je Lou.
U tom momentu, Ričardson se uhvatio za glavu, a Perkins ispružio šaku s namerom da uputi kontraargument – iako nije čuo ništa od onoga što je hteo da kaže Lou!
Zek je, ipak, nastavio...
„Nikola Jokić ima statistiku kakvu ima. Izaberite bilo koji parametar iz napredne statistike, izaberite šta god hoćete... Prestanite! On je lider u svemu! On ima najveći indeks korisnosti ikada! Kada je Jokić na terenu Denver izgleda kao najbolji tim ikada, kada nije izgleda kao najgori tim ikada! On nije u priči o MVP je zato što Denver, bez celog tima, ima odnos pobeda i poraza od 14-13. Pričate gluposti...“, naveo je Lou.
Usledila je potpuno nebulozna reakcija Džefersona.
„Pa, zato je dobio titulu MVP prošle godine!“
I to je razbesnelo Loua.
„Pa, šta?! Dobio je to prošle godine, da li to znači da neće moći da je dobije ponovo?!“, zaurlao je Lou.
Izvesno je da bi Amerika volela da se to ne desi, ali kako stvari stoje i kako Jokić briljira u sezoni, svi su izgledi da će morati da prizna da je Srbin ponovo najbolji košarkaš u Americi, po svim osnovama.
Nikola Jokić u duelu sa Lonzom Bolom - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
SPORT
„Prebijanje“ Nikole Jokića /video/
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
SPORT
Zašto je Nikola Jokić morao da zabeleži „nokaut“ /foto, video/
Srpski košarkaš Nikola Jokić na utakmici protiv San Antonio Sparsa - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
SPORT
Novinar objavio dokaze, oglasio se Jokić: Šta god da kažem – ništa se neće promeniti /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala