- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Nehumani tretman prema Asanžu – kanibalizam Zapada

© Sputnik / Justin Griffiths-Williams / Uđi u bazu fotografijaPristalice osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža protestuju protiv saslušanja o izručenju, u Londonu, Velika Britanija
Pristalice osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža protestuju protiv saslušanja o izručenju, u Londonu, Velika Britanija - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
Pratite nas
Postupci zapadnih zemalja protiv osnivača „Vikiliksa“ Džulijana Asanža usmereni su na „istrebljenje” tog čoveka, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Tretman prema njemu poslednjih godina predstavlja nekakav 'kanibalizam' koji manifestuju naši zapadni partneri. Tu više nije reč o dvostrukim standardima, pa čak ni o gaženju visokih principa i ideala. Radi se o istrebljenju ličnosti, osveti zbog njegove pozicije, njegove hrabrosti i zbog toga što je smatrao neophodnim, očigledno shvatajući moguće rizike, da sa svetom podeli najvažnije informacije koje rasvetljavaju laži i obmane brojnih država“, istakla je Zaharova.
Ona se zapitala čega je međunarodna zajednica ravnodušna po pitanju nehumanog tretiranja Asanža. Svi vide da ga uništavaju, konstatovala je diplomata.
„To su dva različita čoveka, vidite do čega su ga doveli“, dodala je.
Podsetimo, Visoki sud Velike Britanije je u petak presudio je da Asanž može da bude izručen Americi, na osnovu žalbe američke vlade da se osnivač „Vikiliksa“ izruči u tu zemlju.
Dva dana kasnije, njegova verenica Stela Moris izjavila je da je Asanž doživeo slabiji moždani udar u zatvoru koji je posledica ekstremnog stresa zbog borbe protiv ekstradicije u SAD.
Pristalice Džulijana Asanža nose transparente u znak podrške ispred suda u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
SVET
Govori istinu i završićeš u samici: Amerikanci spremili ćeliju za Asanža
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala