- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Šmit preti Dodiku: Ili dijalog ili mere koje su već spremne u fioci

© AP PhotoVisoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit
Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
Pratite nas
Kristijan Šmit, takozvani visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini kojeg Republika Srpska ne priznaje jer nije imenovan u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, izjavio je da smatra da srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik mora da vodi dijalog.
“Sigurno će dobiti i odgovarajuće napomene, instrukcije da to uradi", rekao je Šmit i ponovo zapretio određenim merama koje, kako je ponovio, ima spremne u fioci.
Šmit je u intervjuu za sarajevsku Federalnu TV rekao da on ne želi da pravi pritisak na bilo koji način, ali ga, kaže, ni ne isključuje.
"Ja samo mogu još jednom da apelujem da oni koji su na odgovarajućim pozicijama kažu: hajde da napravimo neko racionalno razmišljanje”, naveo je Šmit.
Mišljenja je da ima mnogo razumnih glasova iz Republike Srpske.
“Svako zna da je ovaj trenutak takav i da bi raspad države, disolucija kako neki kažu, za rezultat imao promene u celom regionu. I to bi bilo ne samo pitanje ovdašnje ekonomije nego i drugih ekonomskih stvari koje bi se time dovele u opasnost i zbog toga mislim da o ovakvim stvarima treba razgovarati, da to treba i građanima objasniti, ne političarima, oni to znaju", rekao je Šmit i dodao:
"Političari treba da znaju da se odluke donose u korist građana, a ne u njihovu vlastitu korist. Dakle, ako bi se tako nešto desilo, moralo bi da se spreči", preneo je Tanjug.
Sednica Skupštine Republike Srpske - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
Podkast
Dokle je Zapad spreman da ide u disciplinovanju Srpske | Svet sa Sputnjikom
BiH - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
REGION
RS spasava dejtonsku BiH, a Zapad hoće od nje da napravi protektorat NATO-a
Kristijan Šmit, poslanik Bundestaga koji će zameniti Valentina Incka dosadašnjeg prvog čoveka Kancelarije OHR u BiH - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
REGION
Klasična ucena: Nemački turista Šmit zabacio novu udicu za Republiku Srpsku
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala