- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

"Mešaju nam se u poslove": Si pozvao Putina da povećaju saradnju u cilju zaštite bezbednosnih interesa

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaKineski predsednik Si Đinping tokom razgovora sa ruskim liderom Vladimirom Putinom
Kineski predsednik Si Đinping tokom razgovora sa ruskim liderom Vladimirom Putinom - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
Pratite nas
Pojedine zemlje, pod izgovorom da štite demokratiju i ljudska prava, mešaju se u poslove Kine i Rusije, stoga Peking i Moskva treba da ulažu više zajedničkih napora kako bi zaštitili svoje interese, izjavio je predsednik Kine Si Đinping tokom razgovora sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, saopšteno je u Pekingu.

„Danas se pod izgovorom 'demokratije' i 'ljudskih prava' određene snage u svetu samovoljno mešaju u unutrašnje poslove Kine i Rusije, grubo gazeći međunarodno pravo i opštepriznate norme međunarodnih odnosa. Kina i Rusija treba da preduzimaju više zajedničkih akcija kako bi još efikasnije štitile interese dve zemlje u sferi bezbednosti“, rekao je kineski lider, prenosi Ministarstvo spoljnih poslova Kine.

Predsednik Kine takođe je pozvao da se poveća saradnja Pekinga i Moskve u oblasti obnovljivih i alternativnih izvora energije, kao i u sferi nuklearne energije.
Takođe je saopštio da Kina namerava da produbi saradnju sa Rusijom u sferi razvoja vakcina, lekova i testova na virus koronu.
Kako je ranije saopštio pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov, onlajn razgovor predsednika Kine i Rusije trajao je oko sat i po. Lideri su razgovarali o svim važnim problemima kako u bilateralnim odnosima, tako i o međunarodnoj agendi.
Razgovor predsednika Rusije i Kine Vladimira Putina i Si Đinpinga  - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
RUSIJA
Kremlj otkrio detalje razgovora Putina i Sija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala