- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

EU će proširiti sankcije Rusiji u slučaju eskalacije u Ukrajini; Neke zemlje su protiv

Pratite nas
Evropska unija je spremna da sarađuje sa partnerima, uključujući i SAD, na proširivanju sankcija protiv Rusije u slučaju eskalacije situacije u Ukrajini, izjavila je šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen pred poslanicima Evropskog parlamenta.

„Videli smo agresivne korake Rusije u odnosu na njihove susede. Mi smo već na zasedanju G7 izjavili da će nove informacije o eskalaciji sa Ukrajinom imati najozbiljnije posledice po Rusiju. Blisko sarađujemo sa SAD i drugim partnerima na razvoju opcija mogućih sankcija, i spremni smo. Postoji celokupan paket sankcija protiv Rusije, ali možemo da predvidimo i proširenje sankcija u zavisnosti od ponašanja i postupaka Moskve“, rekla je ona na plenarnoj sednici u Strazburu.

Mediji: Nekoliko velikih zemalja EU protiv sankcija Rusiji

Nekoliko velikih zemalja Evropske unije se protivi uvođenju sankcija Rusiji zbog, navodno, moguće eskalacije situacije u Ukrajini, prenosi agencija Blumberg.
Francuska i Nemačka daju prednost pregovorima sa Rusijom, navodi agencija.
Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog intenziviranja„agresivnih dejstava“ Rusije u blizini granica Ukrajine. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po sopstvenom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikome ne preti i ne treba nikoga da brine. Moskva je više puta izražavala zabrinutost zbog povećavanja snaga NATO-a u Evropi. Kremlj je isticao da Rusija ni za koga ne predstavlja pretnju, ali da neće zanemarivati dejstva koja su potencijalno opasna po njene interese. U Rusiji su ove optužbe u više navrata demantovane, ističući da se uglavnom koriste kao izgovor za dovođenje više snaga i tehnike NATO-a na granice zemlje.
Konvoj oklopnih vozila NATO vojske ide iz Nemačke u Poljsku - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2021
RUSIJA
Bajden: U slučaju invazije na Ukrajinu, Amerika šalje trupe u devet država
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala