- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev sluti skori kraj „velike trojke“

© AP Photo / John MinchilloNovak Đoković i Danil Medvedev
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
Pratite nas
„Kad-tad će prevlast „velike trojke“ proći sama od sebe“, rekao je Danil Medvedev koji nišani preuzimanje prvog mesta od Novaka Đokovića.
Medvedev je u Indijan Velsu imao priliku da skine sa trona Novaka Đokovića, ali s obzirom na to da je ispao u trećem kolu, prvo mesto i dalje je samo ruski san.
Ipak, Medvedev ne prestaje da veruje u to da može da napravi veliki podvig i popne se na čelo ATP liste jer smatra da će vreme „velike trojke“ proći.
„Kad-tad će prevlast „velike trojke“ (Đoković, Federer, Nadal) proći sama od sebe. Nisam ja odlučio da takvo vreme dolazi, već je vidljivo“, istakao je Medvedev.
Ipak, Medvedev je objasnio da su Nadal i Federer u goroj poziciji zbog povreda, a da je Novak i dalje najteži protivnik za svakog igrača.
Nadal i Federer su sezonu prerano završili zbog povreda, propustili su US open. Ako pogledamo poslednjih 20 Grend slem turnira, uglavnom su pobednici bili iz „velike trojke“. Verovatno će nam biti lakše jer stare. Međutim, Novak može da pobedi svakoga sa 34 godine“, objasnio je Medvedev.
Rus je ove sezone osvojio svoj prvi Grend slem pehar u Njujorku, a to mu je dalo motiva da nastavi pobednički niz iako u Indijan Velsu nije uspeo da ostvari dobar rezultat.
„Nisam uznemiren što nisam postao prvi reket sveta, međutim, istina je da mi je to prvi cilj. Nadam se da ću uspeti. Jasno je da je Novaku nešto promaklo, ali je ove sezone osvojio tri Grend slema titule i igrao finale u četvrtom. Pošteno je da ostane prvi, ima najviše poena“, iskren je Medvedev.
Pun samopouzdanja, Danil želi da nastavi u dobrom ritumu.
„Glavni cilj mi je da na svakom turniru napredujem i pokazujem najbolji tenis. Želim da osvojim što više, budem prvi na svetu i što duže na toj poziciji. Ali ne možete da pobedite svaki turnir zaredom. To je nemoguće. Cilj je pobediti što je više moguće i konstantno se usavršavati“, poručio je ruski as.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
SPORT
Federerova verna senka „zna“ ko je Đokoviću „najveći rival“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
SPORT
Bivši broj 1 „prozvao“ Đokovića: Moraće da nam kaže istinu!
Danil Medvedev i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
SPORT
Australija „mami“ Đokovića – sećanjem na priču koju je otkrio Medvedev /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala