- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Amerika nema pouzdan štit od nuklearnog oružja

Nuklearni silos - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
Pratite nas
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da Vašington još uvek nema pouzdan štit protiv zemalja koje poseduju nuklearno oružje.

„Amerikanci i dalje nemaju pouzdan štit od zemalja sa nuklearnim oružjem, kao i od onih koje su uz pomoć sankcija pokušali da učine izopštenicima“, ocenio je bivši ruski premijer, dodajući da je, sa svoje strane, Rusija uvek imala dovoljno mogućnosti da zaštiti nacionalnu bezbednost.

Kako je naveo na svojoj Fejsbuk stranici, takvom odlukom su Sjedinjene Američke Države pokazale da su za njih najvažniji sopstveni konjunkturni interesi, a ne dosledan rad na očuvanju strateške stabilnosti širom sveta.

Amerika da odustane od sumanutog guranja NATO-a na Istok

On je takođe apelovao na SAD da budu otvorene za zajednički rad sa partnerima umesto što bezumno pokušavaju da guraju NATO na Istok ili da razmeštaju udarno naoružanje blizu ruskih granica.
Medvedev je na svojoj Fejsbuk stranici podsetio da je Vašington pre 20 godina istupio iz Sporazuma o ograničenju sistema protivraketne odbrane, a da Moskva i dalje sledi kurs jačanja međunarodne stabilnosti i bezbednosti i poziva i da SAD da joj se pridruže u tome.
Prema rečima Medvedeva, činjenica da je Amerika napustila taj sporazum legitimno je dovela do rasta nepoverenja u odnosima Moskve i Vašingtona i rasta tenzije u celom svetu.
„Takav stav Amerikanaca nas je podstakao da unapredimo rad odbrambeno-industrijskog sistema i stvorimo nove vrste naoružanja“, konstatovao je zamenik predsednika SB.
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
RUSIJA
Bela kuća: Razmatramo pojačanje istočnog krila NATO-a u slučaju „ruske invazije“ na Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala