- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako je „150 miliona evra“ završilo u džepu momka iz Novog Pazara

© AP Photo / Martin MeissnerErling Holand
Erling Holand - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
Pratite nas
Srpski defanzivac Erhan Mašović pružio je još jednu odličnu partiju u dresu Bohuma, a ovoga puta uspeo je da zaustavi norvešku gol-mašinu Erlinga Holanda u remiju sa Dortmundom (1:1) u 15. kolu Bundeslige.
Erlina Holand je uz Kilijana Mbapea potencijalno najveća buduća zvezda svetskog fudbala, ali protiv Srbina se nije naigrao fudbala. Jasno je da samim tim nije postigao ni gol, što obično sa lakoćom čini.
Domaći su poveli golom Poltera iz penala u finišu prvog poluvremena, da bi bod Dortmundu obezbedio Julijan Brant u 85. minutu.
Norvežanin je ove sezone 11 puta bio strelac u nemačkom prvenstvu, upisao je i četiri asistencije ali je sada naišao na srpski zid!
Mašović, momak iz Novog Pazara, Norvežanina „teškog“ 150 miliona evra prema proceni specijalizovanog sajta „transfermarkt.de“ je bez problema žargonskim rečnikom stavio „u džep“.
Interesantno, dva dana pred utakmicu Bohuma i favorizovane Borusije Dortmund, nemački mediji poklonili su popriličan prostor bivšem štoperu Čukaričkog za kojeg su konstatovali da je jedan od najzaslužnijih što je pomenuti bundesligaš počeo da beleži pozitivne rezultate.
Na poslednjih deset utakmica Bohum je osvojio 17 bodova i pozicionirao se na sredini tabele elitnog nemačkog fudbalskog društva.
Kako su Nemci konstatovali, Mašović koji je 1998. godine rođen u Novom Pazaru, oberučke je prihvatio priliku koju mu je ukazao trener Tomas Rajs.
Uspon Erhana Mašovića u dresu Bohuma nije slučajnost. Srbin je prethodne sezone u Cvajti bio daleko od startnih 11. Međutim, disciplinovani defanzivac nije se štedeo, već je pružao maksimum na svakom treningu. Posle debakla od Bajerna rezultatom 7:0 trener Tomas Rajs odlučio je da promeni odbranu i priliku je ukazao Mašoviću.
On je u igru Bohuma uneo smirenost, dobio je pregršt duela sa protivničkim igračima. Bohum je počeo da osvaja poene, a Mašović je konstantno bio na terenu“, istakli su najpriznatiji nemački novinari.
A onda je kao šlag na tortu stigla nova potvrda koliko je Erhan Mašović, koji je prošao gotovo sve selekcije reprezentacije Srbije, gde čeka još poziv A tima, bitan za Bohum.
Zaustaviti s takvom lakoćom ubojitog Erlinga Holanda koji je prošle nedelje i Bajernovu mrežu lako pogodio, matirajući Nojera, samo je potvrda da je bivši komandant odbrane Čukaričkog zreo za velika dela i da će ukoliko nastavi da igra tako zreo fudbal Bohum biti samo usputna stanica ka nekom od većih klubova u Nemačkoj ili negde u ligama petice.
Jasno je da su se i na društvenim mrežama našle i brojne pošalice, pa je tako na Tviteru osvanuo jedan od komentara šta je Mašović našao u džepu posle utakmice sa „milionerima“.
„Holanda, mobilni telefon i ključeve“.
Ništa tu nije netačno, „150 miliona evra“ zaista je završilo u zadnjem džepu momka iz Novog Pazara Erhana Mašovića.
Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
SPORT
Sergej ispisao istoriju Lacija
Dušan Vlahović proslavlja gol za Fiorentinu protiv Salernitane - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
SPORT
Srbi ne staju – neverovatni Vlahović na korak do Ronalda! /video/
Sudija Džonatan Mos dodeljuje crveni karton Raulu Himenesu - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
SPORT
Da li ste ikada videli čudniji crveni karton? /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala