- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova o „uspehu evropske diplomatije“: Moje saučešće Briselu

© Sputnik / Viktor ToločkoMigranti na belorusko-poljskoj granici
Migranti na belorusko-poljskoj granici - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ironično je prokomentarisala reči visokog predstavnika EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepa Borelja o „glavnom uspehu evropske diplomatije“, izrazivši s tim u vezi „saučešće“ Briselu.
Šef diplomatije Evropske unije Žosep Borelj ranije je nazvao zaustavljanje migrantskog talasa iz Belorusije u EU glavnim uspehom evropske diplomatije u 2021.

„Koliko su onda žalosni poslovi evropske diplomatije. Moje saučešće“, napisala je Zaharova na Telegram kanalu tim povodom.

Migrantska kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, kuda su se od početka godine uputili migranti, zaoštrila se 8. novembra. Nekoliko hiljada migranata došlo je do belorusko-poljske granice i ne napušta pograničnu zonu. Neki od njih pokušali su da uđu u Poljsku razbijajući ogradu od bodljikave žice. Zemlje Evropske unije optužuju Minsk za namernu eskalaciju krize i pozivaju na uvođenje sankcija. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da su za ovu situaciju krive same zapadne zemlje, zbog čijih dejstava ljudi beže od rata.
Migranti na poljsko-beloruskoj granici  - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2021
SVET
Poljski vojnik povređen na granici sa Belorusijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala