Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Policija nema šta da traži na nezakonitim okupljanjima“: Vučić o blokadama puteva

© Tanjug / DIMITRIJE NIKOLICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom protesta na kojima se blokiraju putevi, da policija nema šta da traži na protivzakonitim okupljanjima.
Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara po čijem nalogu juče nije bilo policije u uniformi na protestima, a da su posle legitimisali ljude i navodno pretili pojedinim novinarima.
„Kada organizujete ilegalnu aktivnost i protiv zakona nemojte državne organe da pozivate da saučestvuju, da zaustavljaju auto-puteve. Policija nema pravo u tome da učestvuje, već to da zabrani“, rekao je Vučić.
Napomenuo je i da organizatori nisu pitali policiju da li im dopušta, niti su prijavili skup i istakao da policija učestvuje u zakonitim, a ne kriminalnim aktivnostima.
„Na žalost i u Nišu i u Beogradu pretučeni su obični građani koji nisu krivi već su želeli da prođu, i ja im se izvinjavam“, rekao je Vučić i upitao kakav je problem u tome ako je policija nekoga i legitimisala.
Ukazao je i da će za krivična dela i prekršaje biti pokrenute odgovarajuće prijave, jer ne može neko da razbije tuđ automobil ili bije čoveka a da za to ne odgovara, preneo je Tanjug.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
SRBIJA
Vučić: Niko nema pravo da blokira auto-put
Policijski automobil - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
SRBIJA
MUP dodao i mejl adresu za prijavu nasilja i blokade saobraćaja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala