- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Liberali prihvatili poziv SDP-a da razgovaraju o formiranju vlasti na Cetinju

Cetinje - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2021
Pratite nas
Iz Stare garde Liberalnog saveza Crne Gore objavili su sinoć kako prihvataju poziv za razgovor o formiranju lokalne vlasti na Cetinju, koji im je juče uputio nosilac liste Socijaldemokratske partije Nikola Đurašković.
"Prihvatićemo tu inicijativu i i saslušati njihove zamisli. O uspjehu ili neuspjehu razgovora uredno ćemo vas obavijestiti", poručili su predstavnici te liste pristalicama.
Slavko Janković, nosilac liste URA na cetinjskim izborima, ponudio je blanko podršku SDP-u da sa Starom gardom LSCG napravi vlast u Cetinju, čime bi odbornici DPS-a nakon dugo godina otišli u opozicione klube u Prijestonici.
Demokratska Crna Gora spremna je da pregovara o koaliciji na Cetinju i da se tamo formira vlast bez Demokratske partije socijalista, kazao je nedavno lider Demokrata i predsjednik parlamenta Aleksa Bečić.
"Nije DPS vladao četiri godine, nego decenijama i sad je dobio odgovor građana i treba da se to ispoštuje", rekao je tada Bečić .
Podsjetimo, na nedjeljnim lokalnim izborima na Cetinju, SDP je osvojila osam mandata, a Stara garda LSCG tri. Demokratska partija socijalista u novom sazivu parlamenta imaće 14 odbornika, URA četiri, Demokrate tri, a koalicija Socijaldemokrata i Liberalne partije jedan.
Cetinje - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
REGION
Hoće li se i na Cetinju formirati vlast bez DPS?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala