- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Hoće li se i na Cetinju formirati vlast bez DPS?

Cetinje - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
Pratite nas
Nakon lokalnih izbora na Cetinju nosilac liste "SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje" Nikola Đurašković ponudio je saradnju Staroj gardi LSCG, što bi otvorilo put za formiranje vlasti na lokalnom nivou bez DPS.
"Iskreno vjerujem u saradnju sa Starom Gardom LSCG bez obzira na neka mimoilaženja iz prošlosti. Razumijem njihovo neprihvatanje tadašnje odluke našeg odborničkog kluba o povratku u lokalni parlament i pored određenih dogovora koje smo imali, zbog čega mi je iskreno žao, ali vjerujem da je interes Cetinja iznad svih nas. Za mene su naše razlike daleko iza nas", naveo je Đurašković na Fejsbuku.
Poručio je da čvrsto vjeruje da zajedno mogu oživjeti izvorno suverenističko partnerstvo iz devedesetih u interesu novih pobjeda Cetinja i Crne Gore.
"Ruka je iskreno pružena", dodao je Đurašković, a prenosi RTV Cetinje.
U gostovanju nosilaca lista cetinjskih partija na državnoj televiziji, nosilac liste URA Slavko Janković javno je ponudio blanko podršku SDP, da napravi koaliciju sa Starom Gardom LSCG, samo da DPS ode nakon dugo godina vladanja u opoziciju u Prijestonici. Na to je oštro reagovao nosilac liste DPS na cetinjskim izborima Miloš Ražnatović.
Na izborima na Cetinju 5. decembra DPS je osvojio 14 mandata, SDP 8, URA 4, Demokrate 3, Stara garda LSCG 3 i Socijaldemokrate i Liberalna partija jedan mandat.
Rok za konstituisanje Skupštine je 60 dana od održavanja izbora, a rok za izbor gradonačelnika je trideset dana nakon konstituisanja parlamenta.
Viola fon Kramon-Taubadel  - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
REGION
Predstavnica EU otpisala DPS i otvoreno podržala Abazovića na izborima na Cetinju i u Mojkovcu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala