- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kako se nova nemačka ministarka našla u ćorsokaku zbog "Severnog toka 2"

© AP Photo / Stefanie LoosAnalena Berbok
Analena Berbok - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2021
Pratite nas
Šefica nemačke diplomatije Analena Berbok našla se u ćorsokaku zbog stava o ruskom gasovodu „Severni tok 2“, napisao je politički komentator Johanes Lejtojzer u članku za list Frankfurter Algemajne cajtung.
Autor članka je naglasio da je političarka, kao predstavnica partije Zelenih, uvek bila protiv izgradnje gasovoda, ali je tokom koalicionih pregovora morala da prihvati da Socijaldemokratska partija Nemačke nije spremna da odustane od gasovoda koji je završen.
Kako navodi Lejtozer, na mestu ministarke inostranih poslova Nemačke, Berbokovu stalno podsećaju na njen raniji stav.
„Ova očekivanja sa kojima se Berbokova već suočila, dovela su novu nemačku ministarku u ćorsokak. Sad je, kao ministarku inostranih poslova, podsećaju na njene ranije stavove, dok u najboljem slučaju može prećutnim gestovima ukazati da je malo verovatno da će gasovod početi sa radom, ako Rusija uništi Ukrajinu“, zaključio je on.
Ranije je list „Fajnenšl tajms“ saopštio da administracija novog nemačkog kancelara Olafa Šolca može razmotriti mogućnost blokade „Severnog toka 2“ u slučaju rata Ukrajine i Rusije. U isto vreme, list je ukazao da novo rukovodstvo Nemačke podržava projekat ruskog gasovoda.
Gradilište gasovoda Severni tok 2 u Lenjingradskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
SVET
Nemački mediji: Tri opasnosti po „Severni tok 2“ i uloga Vašingtona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala