- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vašington želi da Nemačka učestvuje u novim sankcijama protiv Rusije

© AP Photo / Jacquelyn MartinMinistarstvo finansija SAD u Vašingtonu
Ministarstvo finansija SAD u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
Pratite nas
Američke vlasti zainteresovane su za partnerstvo sa Nemačkom po pitanju ekonomskih mera protiv Moskve u slučaju agresije Rusije protiv Ukrajine, saopštila je pres-služba američkog Ministarstva finansija nakon razgovora ministarke finansija SAD Dženet Jelen sa novim nemačkim kolegom Kristijanom Lindnerom.

„Ministarka Jelen potvrdila je zabrinutost predsednika (SAD Džozefa) Bajdena u vezi sa gomilanjem ruskih snaga oko Ukrajine i izrazila je zainteresovanost za partnerstvo sa Nemačkom po pitanju hitnih mera koje bi mogle brzo da se primene kako bi se kaznila ruska ekonomija“, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, predsednik Bajden je saopštio na Tviteru da se raduje saradnji sa novom nemačkom vladom, između ostalog i po pitanju situacije između Rusije i Ukrajine.
„Razgovarao sam sa novim nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, kako bih mu čestitao imenovanje na dužnost. Radujem se zajedničkom radu na čitavom nizu globalnih izazova, uključujući transatlantske napore u cilju odgovora na destabilizujuće gomilanje ruskih vojnih snaga duž ukrajinske granice“, napisao je američki lider.
Zapadne zemlje i Kijev u poslednje vreme optužuju Rusiju da priprema navodnu invaziju na Ukrajinu, zbog čega sve češće govore o spremnosti da Moskvi u tom slučaju uvedu do sada neviđene sankcije. Rusija je u više navrata opovrgla da planira tako nešto, ističući da je pomeranje vojnih snaga na njenoj teritoriji, koje izaziva uznemirenost Zapada a posebno susednih država, njeno suvereno i ustavno pravo.
Analena Berbok - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
SVET
Šefica nemačke diplomatije upozorila Moskvu: Ako povredite državnost Ukrajine, platićete visoku cenu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala