- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tenis ga nije zanimao, brojao je milione, ali je usledio preokret – „poslednja šansa“

© AFP 2023 / LOGAN RIELYBernard Tomić
Bernard Tomić - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
Pratite nas
Bernard Tomić, australijski teniser, izjavio je kako bi želeo da nastavi profesionalnu karijeru, iako su njegovi rezultati u ozbiljnom padu.
Bernard Tomić, australijski teniser hrvatskog porekla, poslednji turnir probao je da odigra u septembru u Nur Sultanu gde nije uspeo da prođe ni prvo kolo kvalifikacija.
Uprkos izjavama da mu je tenis dosadio i njegovo skandaloznom ponašanju koje ne priliči sportisti i talentu kao što je on, Australijanac je rešio da se ozbiljno vrati u vrh belog sporta.
„Pokušaću da sve preokrenem i dam sebi najbolju moguću šansu u narednih nekoliko godina. Imam još jednu šansu u ovome. Pokušaću da to uradim za sebe“, objasnio je Tomić za Kurijer mejl.
Tomić je trenutno 254. igrač sveta, a važio je za velikog talenta kada je stigao na ATP tur. Najbolji plasman imao je 2016. godine kada je bio 17. teniser na svetu.
Ipak, već nakon dve godine dogodio se sunovrat. Australijanac je skliznuo na 142. mesto i nije uspeo da obezbedi učešće na Australijan openu. Nije uspeo da prođe ni kvalifikacije, a nakon toga dao je izjavu zbog koje se danas verovatno kaje, s obzirom na to da želi da se vrati u punom sjaju.
„Ja ću samo brojati novac, to je sve što ću raditi. Brojim milione, ćao“, bilo je sve što je Tomić rekao nakon poraza.
Tokom karijere uspeo je da bude i izbačen iz Dejvis kup tima Australije zbog svađe sa čelnicima Teniske federacije te zemlje.
Nakon Vimbldona 2017. godine takođe se podsmevao ljudima koji nisu u finansijskoj situaciji kakvoj je on zbog čega je i prozvan „lošim momkom tenisa“.
„Verovatno me ne volite, ali sa samo 24 godine vi možete samo da sanjate da imate ono što ja imam. Na kraju dana, voleli me ili ne meni je svejedno. Samo nastavite da sanjarite o svom autu iz snova ili kući dok ih ja kupujem“ rekao je Tomić.
Deluje kao da se Australijanac pokajao zbog svojih postupaka, ali ostaje pitanje koliko može da se vrati na vrhunski nivo.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
SPORT
Đoković saznao ime prvog rivala u 2022. godini
Teniska loptica - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
SPORT
Novak prkosi sistemu, ali usledilo je prvo povlačenje sa Australijan opena zbog vakcine
Teniska loptica - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
SPORT
Da li su ovo najluđi poeni ikada viđeni u tenisu? /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala