- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ukrajinac koji je ponizio Srbiju prolazi kroz košmar

© Tanjug / Tano PecoraroAndrej Ševčenko
Andrej Ševčenko - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
Pratite nas
Andrej Ševčenko, legenda Milana i bivši selektor Ukrajine, prolazi kroz pravi košmar u Seriji A. Otkako je seo na klupu Đenove ni posle pet mečeva ne zna za pobedu, a poslednji poraz u nizu boli posebno jer je stigao od gradskog rivala Sampdorije – 1:3 (0:1).
Na stadionu „Luiđi Feraris” ili „Marasi“ u zavisnosti ko je domađin, Đenova ili Sampdorija odigran je gradski derbi u kojem je Ševčenkov tim glatko poražen.
Manolo Gabijadini je već u sedmom minutu pronašao put do mreže Đenove, da bi u nastavku Ćićo Kaputo duplirao prednost, za konačnih 3:0 zaslužan je autogol defanzivca domaćih iz 67. minuta.
„Loše smo igrali i na kraju smo zasluženo poraženi. Niko ne voli i niko ne želi da izgubi derbi. Razočarani smo. Nadali smo se dobrom meču, priželjkivali smo to, ali smo onda rano primili gol i morali smo da jurimo rezultat. Prvo poluvreme je bilo loše, u drugom smo reagovali, ali je bilo kasno. Moramo da podignemo glave, da verujemo i da idemo napred", rekao je Andrej.
Bio je to četvrti poraz iz pet mečeva uz samo jedan remi Andreja Ševčenka na klupi pomenutog kluba.
Jasno je da Ševčenko koji je svojevremeno kao selektor Ukrajine naneo težak poraz Srbiji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kada je u Lavovu rezultat bio 5:0, očajnički želi da upiše prvi trijumf i da podigne ekipu iz ambisa u koji je upala, ali za sada to nikako ne uspeva.
Đenova ne zna za pobedu već 14 utakmica u Seriji A. Počelo je porazom od Fiorentine (1:2), a onda su usledila dva remija sa Bolonjom (2:2) i Veronom (3:3), zatim poraz od Salernitane 0:1, pa remi sa Sasuolom (2:2), poraz od Torina 2:3.
Ukupno sedam remija i sedam poraza, od kojih je na poslednjih pet utakmica legendarni Ukrajinac vodio ekipu i zabeležio učinak od jednog remija i četiri poraza.
Ševčenko proživljava košmarne trenutke u Đenovi, a priliku da prekine crni niz imaće narednog petka kada u utakmici 18. kola Serije A gostuje Laciju na Olimpiku.
Ševčenko je poručio novinarima da ima apolutno poverenje i podršku vlasnika kluba, kao i da je ekipi neohodna podrška navijača kako bi se trgla iz letargije u koju je odavno zapala i iz kojoj se ne nazire kraj.
Dušan Vlahović i Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
SPORT
Srbin nastavlja juriš ka rušenju rekorda – Ronaldo je sledeći!
Ruski golman Aleksandar Selihov posle meča Legija – Spartak - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
SPORT
„Nagrada za tri godine pakla, hvala Bogu“: Ovo je heroj o kojem priča cela Rusija
Srpski fudbaler Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
SPORT
Drastičan obrt u glavi Srbina – zasijao je i konačno vidi svetlo na kraju tunela
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala