- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Drastičan obrt u glavi Srbina – zasijao je i konačno vidi svetlo na kraju tunela

© AP Photo / Alvaro BarrientosSrpski fudbaler Luka Jović
Srpski fudbaler Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
Pratite nas
Luka Jović, 23-godišnji srpski napadač, predomislio se i želi da ostane u Real Madridu i u nastavku sezone, preneo je dobro obavešteni novinar AS-a Marko Ruis.
Madridski list je pre nekoliko nedelja objavio vest u kojoj je saopšteno da će Jović u zimskom prelaznom roku slušati ponude drugih ekipa, odnosno da je spreman da drugi deo sezone provede na pozajmici kako bi imao minute.
Ovo je bilo potpuno očekivano jer bivši napadač Crvene zvezde nije dobijao šansu kod Karla Ančelotija, i sve je išlo ka novoj pozajmici, baš kao i prošle sezone kada je prolećni deo proveo na pozajmici u Ajntrahtu iz Frankfurta.
Međutim, jedna utakmica je sve promenila i srpski napadač sada želi da ostane do kraja takmičarske godine u Madridu.
Mogao bi Jović da zapamti četvrti decembar kao ključni datum u karijeri, pošto je ovog dana postigao gol i ostvario asistenciju u pobedi protiv Real Sosijedada (2:0).
Jović je proglašen za igrača utakmice i time je konačno zasijao u dresu „kraljevskog kluba“.
Srpski napadač dobio je šansu zbog povrede Karima Benzeme i iskoristio ju je na najbolji mogući način.
„Nove okolnosti izazvale su korenit preokret u planovima Srbina. AS je pre nekoliko dana objavio da je Jović svom agentu naložio da sluša ponude drugih ekipa kako bi sezonu nastavio na pozajmici. To mu nije bio prioritet, pošto je želeo da istraži druge opcije. Međutim, ako inercija ostane pozitivna za njega, kao što je trenutno, Jović će odustati od odlaska. Neće slušati ponude, sa idejom da, konačno, ispuni svoj san da bude važan deo Real Madrida“, piše Ruis.
Jović je početkom novembra odlučio da napusti Madriđane, nakon što je Ančeloti odlučio da startuje Marijana pre njega u trenutku kada je Benzema bio lakše povređen.

„Ančeloti je želeo da ga vidi u svakodnevnom radu na treningu, kako bi bio uveren da Jović može da se vrati u njegovu najbolju verziju, zbog čega je Madrid platio 60 miliona evra za njega posle strašne sezone u Ajntrahtu u kojoj je postigao 27 golova u 48 mečeva. Međutim, posle tog meča protiv Elčea Jović je odlučio da sasluša ponude. Ali sada se sve ponovo promenilo. Jović će nastaviti da sledi svoj san... Prvo protiv Sosijedada, zatim protiv Intera i potencijalno Atletiko Madrida, što bi mogla da bude njegova nova velika prilika“, zaključuje novinar AS-a.

Španski mediji pišu da bi srpski napadač mogao da dobije šansu od prvog minuta i protiv Atletiko Madrida, pošto Karim Benzema nije sto odsto spreman.
Ako Jović dobije šansu i ponovo je iskoristi na najbolji mogući način, biće zanimljivo kako će Ančeloti kombinovati Benzemu, kada se oporavi, i napadača reprezentacije Srbije.
Konačno zasijao srpski dijamant – gol i asistencija! /video/
Jovićevih pet minuta – „Ne možemo da pobegnemo od toga“
Jović je od „ubice“ postao duh – neophodan mu je „kečap“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala