- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Pritisak Zapada na Belorusiju će rasti, moguće su i nove sankcije

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
Pratite nas
Pritisak Zapada na Belorusiju će rasti, moguće su nove sankcije i zapadne države računaju na to da će privući države Evroazijskog ekonomskog saveza (EAES) kako bi vršile pritisak na Minsk, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.
„SAD i kolektivni Zapad neće od svoje politike odustati, njima je potreban povod za pritisak na bratsku Rusiju i na nas. Mi, države Evroazijskog ekonomskog saveza, smo na različitim nivoima podvrgnute tom pritisku, ali on će još rasti. Imamo informacije da su i u vaša ministarstva spoljnih poslova krenuli ‘posetioci’ zapadnih država, SAD, koji vas nagovaraju da se priključite pritisku na Belorusiju“, rekao je beloruski predsednik na samitu EAES koji se održava putem video veze.
On je napomenuo da su zapadne države protiv Minska uvele i peti paket sankcija i da pripremaju i šesti i sedmi paket, kao i da nije jasno koliko će ih još biti. Lukašenko je dodao da je to ekonomski pritisak kako bi se ugušila Belorusija, smenila ne samo vlast nego i državni sistem.
„Vas će gušiti, nagovarati da budete protiv Belorusije kako biste se priključili sankcijama. Imam molbu da se držimo zajedno, jer će pritisak rasti, a Zapad se neće ograničiti pritiskom na Belorusiju i Rusiju“, upozorio je predsednik Belorusije
Aleksandar Lukašenko  - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
RUSIJA
Lukašenko raskrinkava planove Zapada: Žele vojni blok na istoku – kod Smolenska
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala