- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ilon Mask razmišlja da napusti sve poslove i postane — influenser

© AFP 2023 / Britta PedersenOsnovatelь kompaniй Tesla i SpaceX Ilon Mask
Osnovatelь kompaniй Tesla i SpaceX Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
Pratite nas
Glavni izvršni direktor kompanije „Tesla“, Ilon Mask, objavio je da razmišlja o tome da napusti poslove i postane influenser.
„Razmišljam da napustim poslove i postanem influenser sa punim radnim vremenom. Šta vi mislite?“, naveo je najbogatiji čovek na svetu u tvitu, ne iznoseći detalje.
Za sada nije jasno da li Mask, koji je vrlo aktivan na platformi ove društvene mreže, ozbiljno misli da napusti svoje rukovodeće funkcije, naveo je Rojters.
Mask, sem što je generalni direktor „Tesle“, takođe je osnivač i izvršni direktor kompanije „SpejsIks“ za letove u svemir, a vodi i startap „Neuralink“ koji se bavi razvojem terapeutskih čipova za mozak, kao i infrastrukturnu firmu „Boring kompani“.
Mask je tokom jedne video-konferencije u januaru ove godine izjavio da očekuje da će biti glavni izvršni direktor „Tesle“ još nekoliko godina.
„Bilo bi lepo da imam malo više slobodnog vremena umesto da radim dan i noć, bukvalno od trenutka kad se probudim dok ne odem na spavanje, i to sedam dana nedeljno. To je prilično intenzivno“, rekao je on tada.
Prošlog meseca, Mask je pitao svoje pratioce na Tviteru da li da proda 10 posto svog udela u „Tesli“, na šta je većina odgovorila potvrdno. Od tada je prodao akcije u vrednosti od skoro 12 milijardi dolara, preneo je Tanjug.
Majmun kome su ugrađeni čipovi u mozak igra video-igru putem misli - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
SVET
Mask otkrio kada će početi sa ugradnjom mikročipova u ljude
Osnivač kompanije Spejsiks i suosnivač kompanije Tesla Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
SVET
Ilon Mask objasnio zašto će se civilizacija raspasti: Zabeležite moje reči
Osnovatelь SpaceX i generalьnый direktor Tesla Ilon Mask deržit kasku vo vremя poseщeniя stroitelьnoй ploщadki gigafabriki Tesla v Gruenhaйde, nedaleko ot Berlina, Germaniя - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2021
SVET
„Čovek koji je umalo ubio ’Teslu‘“: Ilon Mask otkrio nepoznat detalj iz prošlosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala