- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bela kuća otkriva kakve još sankcije može Rusija da očekuje

© REUTERS / Jim BourgBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
Pratite nas
Sankcije protiv Rusije zbog Ukrajine će prevazići sve do sada uvedene, upozorili su u američkoj administracije.

„Predsednik SAD Džozef Bajden je jasno stavio do znanja da SAD u konsultaciji sa evropskim partnerima traže veoma oštre ekonomske sankcije. Mislim, da će neke od njih uključiti stvari koje se ranije u prošlosti nisu dešavale“, izjavio je predstavnik administracije na pitanje o mogućim sankcijama protiv Rusije.

On je dodao da Vašington ima nameru da u narednim danima nastavi pregovore sa evropskim partnerima i Rusijom kako bi se razrešila kriza u Ukrajini.
Podsetimo, 7. decembra je održan razgovor Putina i Bajdena putem video-veze, koji je trajao oko dva sata. Pomoćnik ruskog lidera Jurij Ušakov saopštio je da je predsednik Rusije Vladimir Putin svom američkom kolegi Džozefu Bajdenu tokom onlajn razgovora govorio o „crvenim linijama“ i pretnjama koje zabrinjavaju Moskvu. Američki lider je, sa svoje strane, izrazio zabrinutost zbog zaoštravanja situacije oko Ukrajine. Prema rečima Ušakova, šef Bele kuće je takođe upozorio Putina da SAD spremaju velike sankcije u slučaju dalje eskalacije situacije oko Ukrajine.
Moskva je nekoliko puta negirala optužbe o „agresiji“, podvlačeći da nikome ne preti i ne planira da napada. Po mišljenju Moskve, Zapad koristi takve izjave kako bi rasporedio više NATO vojne tehnike u blizini ruskih granica.
Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
RUSIJA
Ruski senator: Amerika uvodi sankcije Moskvi kao na pokretnoj traci
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala