- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Amerika udara i na školstvo: Sankcije ruskom institutu zbog veze sa Severnom Korejom

CC0 / / Zgrada Ministarstva finansija SAD
Zgrada Ministarstva finansija SAD - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
Pratite nas
Ministarstvo finansija SAD uvelo je sankcije protiv Evropskog instituta „Justo“ iz Moskve i rektora tog instituta Dmitrija Soina zbog, kako tvrdi Vašington, njihove povezanosti sa Severnom Korejom i kršenja ljudskih prava.
Kako se navodi u saopštenju, objavljenom na sajtu američkog Ministarstva, Evropski institut „Justo“ i rektor Soin pomogli su da se „građevinskim radnicima iz Severne Koreje izda na stotine ruskih studentskih viza“.
Američko Ministarstvo tvrdi da su neki radnici bili povezani sa organizacijom Severne Koreje koja ima veze sa programom za pravljenje oružja za masovno uništenje i „prihodi od njihovog rada mogli su biti iskorišćeni za podršku tog programa“.
Prema tome, rektor i njegov Institut našli su se na udaru američkih sankcija zbog „eksploatacije radnika iz Severne Koreje“.
Pored toga, na istom sankcionom spisku Vašingtona našlo se 10 pravnih lica i organizacija, uključujući Generalno tužilaštvo Severne Koreje, vojne institucije Mjanmara i Bangladeša, kao kineske i severokorejske kompanije „zbog dovođenja u vezu sa kršenjem ljudskih prava i represijama u nekoliko zemalja širom sveta“.
Na posebnoj ekonomskoj „crnoj listi“ našla se kineska kompanija „Senstajm“ koja je, kako tvrdi američka strana, poseduje drugu kompaniju koja je „napravila program za raspoznavanje lica koji može odrediti etničku pripadnost čoveka“.
Predstavnički dom, američki Kongres - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
RUSIJA
Histerija u američkom Kongresu: Plan protiv Rusije neviđen u modernoj politici /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala