- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Rampa za OHR iz Srpske: „Zapovedni način je neprihvatljiv“ /video/

© YouTube/BN TV INFO / printscreenSednica parlamenta Republike Srpske
Sednica parlamenta Republike Srpske - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
Pratite nas
Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je da predstavnicima OHR nije dozvolio da prisustvuju sutrašnjoj posebnoj sednici Skupštine o vraćanju nadležnosti oduzetih Republici Srpskoj.
„Kancelarija OHR poslala je službi Narodne skupštine obaveštenje da će njihov predstavnik prisustvovati sednici. Napominjem da to nije bio ni zahtev, ni molba, već obaveštenje. Kao predsedavajući, obavestio sam ih da im to nije dozvoljeno“, rekao je Šulić.
Šulić napominje da je za njega nedopustivo da OHR ili bilo koja druga kancelarija na ovaj način komunicira sa Narodnom skupštinom.
„S obzirom na činjenicu da u BiH ne postoji visoki predstavnik, pa samim tim i njegova kancelarija ne vidim bilo kakav osnov za njihovo prisustvo posebnoj sednici. Osim toga, samo obraćanje Narodnoj skupštini u imperativu je nešto što ne mogu prihvatiti“, rekao je Šulić.
Predsedavajući Narodne skupštine je istakao da je predstavnicima Kancelarije Evropske unije dozvoljeno prisustvo sednici.
„Predstavnici Kancelarije EU su se obratili Narodnoj skupštini, uz puno uvažavanje, molbom da prisustvuju sednici i mi smo im to dozvolili. Republika Srpska uvažava EU i spremna je na razgovor sa svima koji uvažavaju Republiku Srpsku. Drago mi je što će predstavnici Kancelarije EU moći da prisustvuju ovoj važnoj sednici“, naglasio je Šulić.
Šulić je rekao da će mediji iz Republike Srpske direktno prenositi sednicu i da zaposlenici bivše kancelarije visokog predstavnika mogu, kao i svi ostali građani, na taj način pratiti prenos skupštine, prenosi RTRS.
Milan Blagojević, profesor ustavnog prava i autor knjige Kriminal ohaerizma - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
REGION
Potezi OHR nezabeleženi u istoriji: Srpska pred žestokim opstrukcijama – želi li neko oružani sukob
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2021
REGION
Dodik: Veliki eliminisali OHR, tužićemo Šmita /video/
Tribina Republika Srpska - vraćanje otetih ustavnih nadležnosti - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
REGION
Srpska pred važnom odlukom: Hoće li uspeti da vrati oteto
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala