- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Krivokapić: Imam sumnje ko bi mogao da bude 41. glas za rušenje Vlade

© Sputnik / Lola ĐorđevićZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
Pratite nas
Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić rekao je danas da ima sumnje o mogućem 41 glasu tokom glasanja o nepoverenju njegovoj vladi u ponedeljak, ali da ne može da govori ni o jednom imenu. Za smenu vlade potreban je 41 glas poslanika, od 80 koliko ih ima u Skupštini Crne Gore.
„Možda se to ime pojavi taj dan. Verujem da su ljudi u ovom trenutku, bez obzira na to šta imaju, na takvom fonu da su im važni čast i budućnost porodice, bez obzira koliko je ko dužan, koliko ima na računu ili kakvu obavezu ima prema bilo kome“, rekao je Krivokapić posle Konferencije MANS-a o antikorupciji, preneo je Tanjug.
Crna Gora, kaže, treba da shvati da je „vreme sitnosopstveničkog pristupa prošlo i da je dobrobit Crne Gore važnija od bilo čega pojedinačnog“.
Vladu, kazao je, ne mogu pokolebati ni oni koji ovih dana sa desetinama miliona evra na pregovaračkom stolu pregovaraju o izdaji izborne volje građana.
Krivokapić je dodao, međutim, da „sve ima svoju cenu“ i da se „u Crnoj Gori ovih dana može svašta čuti“.
„Nisam slučajno rekao da je iz budžeta ranije usmeravano 200 miliona ka nekim čudnim tokovima. Ako je neko mogao da preusmeri 200 miliona, znači da je zainteresovan da izmenom volje građana vrati ako uloži bilo šta. Nisam slučajno rekao to juče kako bih upozorio one koji imaju sredstva u crnim fondovima ili ko zna kojim računima i možda planiraju da ih upotrebe u korist trenutka, a to ulaganje bi im bilo manje u odnosu na zaradu koju bi mogli da dobiju smenom vlasti“, rekao je premijer Crne Gore.
Podsetimo, Skupština Crne Gore uvrstila je na dnevni red sednice koja će biti održana u ponedeljak inicijativu opozicije o izglasavanju nepoverenja vladi Zdravka Krivokapića. To će biti prva tačka dnevnog reda.
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
REGION
Usvojen zahtev DF: Prva tačka - glasanje o Krivokapićevoj vladi
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
REGION
Krivokapić o predlogu za izglasavanje nepovjerenja Vladi: Ne očekujem još jednu političku korupciju
Crnogorski predsednik Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
REGION
Đukanović: Optimista sam
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala