- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Američki Senat protiv Bajdenove odluke: Dvojica demokrata stala uz republikance

© Sputnik / Eduard Pesov / Uđi u bazu fotografijaAmerički Senat u Vašingtonu
Američki Senat u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
Pratite nas
Američki Senat je tesnom većinom usvojio rezoluciju, kojom se poništava zahtev administracije predsednika Džozefa Bajdena da radnici u firmama sa 100 i više zaposlenih moraju da budu vakcinisani protiv virusa korona ili da se nedeljno testiraju na kovid.
Rezolucija je usvojena glasovima 52:48.
Tu inicijativu su, pored 50 republikanaca koji su pokrenuli inicijativu, podržala i dvojica senatora iz redova demokrata — Džon Tester iz Montane i Džo Mančin iz Zapadne Virdžinije.
Demokratski Predstavnički dom verovatno neće poći koracima Senata, što znači da će obavezna vakcinacija i dalje ostati na snazi, iako su sudovi zasad stavili na čekanje tu odluku, napominje AP.
Ipak, glasanje je, kako se ocenjuje, dalo senatorima šansu da dignu glas protiv politike za koju kažu da je izazvala strahove u firmama u američkim državama kod nevakcinsanih, koji se brinu da bi mogli da izgube posao ukoliko vakcinacija bude obavezna.
Poslanici mogu da ponište određene savezne regulativne ukoliko zajedničku rezoluciju odobre oba doma Kongresa i potpiše ga predsednik, ili ako Kongres poništi predsednički veto, ali je to malo verovatno da će se desiti u ovom slučaju, preneo je Tanjug.
Vakcina protiv virusa korona - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2021
SVET
Tužba 11 američkih država protiv naredbe o obaveznoj vakcinaciji
Zemljina lopta u rukama čoveka - Sputnik Srbija
Sve vesti iz sveta

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala