- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zelenski: Najvažnija je „lična uloga“ Bajdena u rešavanju sukoba u Ukrajini

© AP Photo / Evan VucciSastanak Bajdena i Zelenskog
Sastanak Bajdena i Zelenskog - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski pozitivno je ocenio jučerašnji razgovor predsednika Rusije i SAD tokom koga je bilo govora i o situaciji u Ukrajini. Zelenski je tom prilikom posebno istakao „ličnu ulogu predsednika Bajdena u rešavanju sukoba u Ukrajini“.

„Smatram da je pozitivno što je predsednik SAD razgovarao sa predsednikom Rusije... Verujem da je pobeda Ukrajine u tome što su SAD uvek podržavale Ukrajinu, naš suverenitet, našu nezavisnost. Najvažnije je ono što sada vidimo, odnosno lična, stvarna reakcija i lična uloga predsednika Bajdena u rešavanju tog sukoba – rata na istoku naše zemlje“, rekao je Zelenski na pres-konferenciji sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem u Kijevu.

Ukrajinski predsednik nada se napretku na sastancima Kontakt-grupe za Donbas po pitanju poštovanja primirja i razmene zarobljenika .
Ranije je predsednik Narodnog saveta samoproglašene Donjecke Narodne Republike Vladimir Bidjovka izjavio da su pregovori predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena, tokom kojih je o situaciji oko Ukrajine diskutovano bez prisustva predstavnika Kijeva, dokazali su da je ta zemlja definitivno izgubila suverenitet.
Podsetimo, u utorak je održan razgovor Putina i Bajdena putem video-veze, koji je trajao oko dva sata. Pomoćnik ruskog lidera Jurij Ušakov saopštio je da je predsednik Rusije Vladimir Putin svom američkom kolegi Džozefu Bajdenu tokom onlajn razgovora govorio o „crvenim linijama“ i pretnjama koje zabrinjavaju Moskvu. Američki lider je, sa svoje strane, izrazio zabrinutost zbog zaoštravanja situacije oko Ukrajine. Prema rečima Ušakova, šef Bele kuće je takođe upozorio Putina da SAD spremaju velike sankcije u slučaju dalje eskalacije situacije oko Ukrajine.
Američki vojnici 1. pešadijske brigade na vojnim vežbama u Tbilisiju - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
SVET
Amerika neće slati svoje vojnike u Ukrajinu zbog „rata sa Rusijom“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala