- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Novi nemački kancelar apeluje na poštovanje granica Ukrajine: U suprotnom – biće posledica

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaNovi nemački kancelar Olaf Šolc
Novi nemački kancelar Olaf Šolc  - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
Pratite nas
Novi nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da u situaciji sa Ukrajinom svi treba da poštuju princip nepovredivosti granica, te da će u suprotnom uslediti „posledice“, prenela je nemačka televizija „Velt“.
„Imamo jasan stav. Želimo da svi poštuju princip nepovredivosti granica. Svi razumeju da će biti posledica ukoliko bude drugačije. Poenta je u tome da se granice ne narušavaju“, rekao je Šolc odgovarajući na pitanje da li je Berlin spreman da iskoristi gasovod „Severni tok 2“ kao polugu pritiska u situaciji oko Ukrajine.
Šolc je naglasio da se pokretanje gasovoda „Severni tok 2“ u Nemačkoj odvija po „regulisanoj proceduri koja sada oprezno napreduje“.
„Već su donete mnoge odluke zahvaljujući kojima je gasovod izgrađen“, podsetio je novi nemački kancelar.
On je još jednom pozvao da se spreči konfrontacija u Ukrajini i da se poštuje princip nepovredivosti granica, „jer on jača opštu bezbednost“.
U poslednje vreme zapadni mediji aktivno govore o tome da Rusija navodno priprema napad na Ukrajinu. Iz Kijeva su prvo demantovali tu informaciju i saopštili su da ne primećuju povećanje brojnosti ruskih snaga na granici, ali su kasnije i oni počeli da govore o planiranom napadu. Moskva je više puta odbacivala ove navode, ističući da se tako opravdava razmeštanje kontingenta NATO u blizini ruskih granica.
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
SVET
Lideri SAD i četiri evropske zemlje pozvali Rusiju da smanji tenzije na granici sa Ukrajinom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala