- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ambasada Srbije odgovorila na optužbe: „Zahtevi su poslati nedelju dana kasnije“

CC0 / Pixabay / Rukomet
Rukomet - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
Pratite nas
Ambasada Srbije u Maroku negirala je optužbe tamošnjeg Rukometnog saveza da je nacionalnoj selekciji odbila da izda vize, usput objasnivši šta se desilo.
Marokanska rukometna reprezentacija je prvobitno optužila našu Ambasadu da im nije izdala vize, ali je ubrzo stigao odgovor iz Rabata.
„Delegacija marokanskog rukometa je kontaktirala Ambasadu 15. novembra i zatražila informacije vezane za vize za Srbiju, na koje je Ambasada momentalno odgovorila prosledivši sve potrebne informacije“, navedeno je iz Ambasade za „MVN“.
Maroko je vize zatražio kako bi učestvovao na međunarodnom rukometnom turniru koji se u Srbiji održavao od 27. novembra do 5. decembra.
S obzirom da je za obradu viza potrebno 15 do 20 dana, Ambasada je obavestila Marokance da provere da li će stići da ih dobiju na vreme.
„Zahtevi za vizu su u Ambasadu poslati nedelju dana kasnije, 22. novembra, i zbog toga nisu mogle na vreme da budu procesirane“ dodaje se u saopštenju.
Demanti Ambasade Srbije u Rabatu došli su nakon što je dnevni list „Asabah“ 30. novembra objavio da su vize odbijene zbog sumnji da Marokanci putem rukometnog turnira pokušavaju da ilegalno emigriraju.
„Republici Srbiji je odnos sa Kraljevstvom Maroka veoma bitan i Ambasada podstiče saradnju dve zemlje, posebno u poljima kulture i sporta, koji značajno doprinose spajanju dve nacije“, dodato je iz Ambasade naše zemlje.
Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
SPORT
Srpsko-ruski okršaj u Španiji: „Podmladili su ekipu, čeka nas težak posao“
Logo Zimskih olimpijskih igara koje će se održati u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
SPORT
Kina zapretila kontramerama ako Bajden odluči da bojkotuje Olimpijske igare
Rukometašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
SPORT
Srbija pregazila Kamerun, sa Rusijom za prvo mesto
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala