- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Oglasio se Australijanac koji je strepeo zbog Novaka

© AP Photo / Bernat ArmangueNovak Đoković u duelu sa Marinom Čilićem na Dejvis kupu 2021.
Novak Đoković u duelu sa Marinom Čilićem na Dejvis kupu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
Pratite nas
Vest o dolasku Novaka Đokovića na ATP kup odjeknula je Australijom, a Tod Vudbridž, bivši teniser koji je dugo čekao odluku srpskog asa, sjajno je reagovao nakon zvanične objave turnira.
Novak Đoković nalazi se na spisku učesnika ATP kupa što bi moglo da znači da će prvi reket sveta ići i na Australijan open.
I dalje je nepoznat Novakov status o vakcini, ali odlazak u Melburn je sve izvesniji zbog zvanične objave ATP kupa na kojoj je obelodanjeno da je Đoković učesnik.
Đokovićevu odluku mnogi su dugo čekali, a među njima je bio i Tod Vudbridž, bivši australijski teniser, koji se posebno obradovao nakon ove vesti.
„To su sjajne vesti za turnir i za sve Novakove navijače. Ogroman je ulog za njega kada je reč o njegovom pokušaju da ostvari Grend slem rekord. Imao je opciju da igra ili ne na ovom turniru. Činjenica da je stavio svoje ime na spisak je jako pozitivna stvar“, istakao je Vudbridž.
Ukoliko Novak bude učesnik Australijan opena biće to šansa da deseti put u karijeri podigne trofej na prvom Grend slemu u godinu, a Australijanac veruje da prvi reket sveta ima motiv.
„Neverovatno je da neko može da osvoji Grend slem turnir deset puta. To je njegova najbolja podloga, igra sjajno, čini se da zaista uživa u Melburnu. Imao je nekoliko razočaravajućih poraza u 2021. godini. Nije osvojio US open i Završni Masters, mislim da ima dovoljno želje u njemu da se opet pokaže“, veruje bivši teniser.
Vudbridž je upozorio i na konkurenciju u Australiji, s obzirom na to da su ove sezone Đokovića uspeli da savladaju Aleksandar Zverev i Danil Medvedev koji znaju put do završnice turnira.
„Ovo će biti turnir za žestokom konkurencijom. Znamo da Medvedev može da ga pobedi na ovoj podlozi, da Zverev može da ga dobije u tesnim mečevima, a vraća se i Tim“, objasnio je Vudbridž.
Australijan open održava se od 17. do 30. januara.
Novak Đoković slavi pobedu na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
SPORT
Dva scenarija za Đokovića – jedan je „zatvor“
Novak Đoković sa trofejom Australijan opena 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
SPORT
Objavljen dokaz – Đoković ide u Australiju!?
Detalj sa meča Srbija – Kazahstan, Dejvis kup - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
SPORT
Šta se desi kada se proda tradicija od 130 godina: „Koga zanima Srbija – Hrvatska u Madridu?“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala