- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj ne vidi potvrdu iz SAD o mogućim antiruskim sankcijama

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
Pratite nas
Kremlj ne vidi indirektnu potvrdu od SAD o mogućnosti uvođenja novih antiruskih sankcija o kojima pišu strani mediji, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
„Ne bih reagovao na ovo (saopštenje medija o mogućim novim sankcijama Moskvi), trenutno se objavljuje mnogo istinitih i lažnih stvari. Nisam video nikakvu indirektnu potvrdu od Bele kuće, pa ne mogu ništa da kažem“, rekao je predstavnik Kremlja.
„Što se tiče oduševljavanja sankcijama, znamo da je američka strana zavisna od ‘sankcionih vežbi’“. U tom pogledu, predvidljivost američke strane nije dobra“, dodao je Peskov.
Prema njegovim rečima, o navodno mogućim sankcijama ranije je saopštila televizija „Si-En-En“, a Kremlj ne zna da li je reč o „patki“ ili namernom curenju.
Prema izvorima ovog medija, moguće nove američke sankcije mogle bi da se odnose na predstavnike užeg kruga predsednika Rusije i ruske proizvođače energije, a takođe predviđaju isključenje zemlje iz SVIFT-a (međunarodnog međubankarskog sistema za prenos informacija i plaćanje).
„Generalno vidimo da raste tenzija u retorici. Ali ipak pozivamo da ovde budemo prisebni“, odgovorio je portparol na pitanje da li izveštaji o mogućim novim sankcijama Sjedinjenih Američkih Država mogu da utiču na raspoloženje Putina pre razgovora sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala