- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Beloruska i ruska avijacija zajednički patrolirale duž granica Savezne države

© Sputnik / Viktor Toločko / Uđi u bazu fotografijaLovac Su-30SM beloruske avijacije
Lovac Su-30SM beloruske avijacije - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
Pratite nas
Belorusija i Rusija izvršile su još jednu patrolu duž granica Svezne države, saopštila je pres služba beloruskog Ministarstva odbrane.
„Nastavlja se izvršavanje zadataka zajedničkog patroliranja vazdušnog prostora duž državne granice Republike Belorusije. Beloruski i ruski avijatičari danas su još jednom demonstrirali svoje visoke veštine i sposobnost da zajednički izvršavaju postavljene zadatke“, navodi se u saopštenju Ministarstva na Telegramu.
Ranije je Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo da je doneta odluka o povećanju sastava dežurnih snaga PVO i zajedničkoj patroli državne granice u vazdušnom prostoru od strane Vazduhoplovnih snaga i snaga PVO Oružanih snaga Belorusije i Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije. Ministarstvo je objasnilo da je odluka doneta „zbog povećane učestalosti letova različitih avijacija u blizini državne granice Belorusije i u interesu sprečavanja narušavanja državne granice u vazdušnom prostoru“. U saopštenju je takođe primećeno da su susedne zemlje Evropske unije povećale svoju vojnu aktivnost.
Strateški bombarderi Tu-22   - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
RUSIJA
Ruski bombarderi patrolirali iznad Belorusije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala