- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Odbio je dodir rukavica i za sedam sekundi „letećim kolenom“ uspavao rivala /video/

© Depositphotos.com / PastaSevenSevenMMA borac u ringu
MMA borac u ringu - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
Pratite nas
Italijanski MMA borac Valter Puljezi (28), našao se u centru pažnje zbog munjevite pobede koju je zabeležio na takmičenju „Zlatni kavez“. Nekadašnji zavisnik od droge, nokautirao je rivala iz Ukrajine za svega sedam sekundi, a prethodno je odbio dodir rukavicama.
Ukrajinac Konstantin Linik krenuo je da udari rukavice o rukavice, ali kontroverznom Puljeziju to nipošto nije bilo u planu, već se „letećim kolenom“ zaleteo ka rivalu i udario ga pravo u levi deo glave.
Liniku nije bilo spasa, momentalno jezavršio na podu, a Puljezi kojem je celo telo prekriveno tetovažama se poput zveri bacio na njega i završio je borbu za svega sedam sekundi.
Na društvenim mrežama ima onih koji ga osuđuju zbog „letećeg kolena“ jer je rival hteo da se prvo pozdrave, dok ima i onih koji konstatuju da Valter ni jednog trenutka nije pokazao da ga interesuje „rukavica o rukavicu“ već je bio strogo fokusiran kako da što pre okonča borbu.
Kontroverzni Italijan iza sebe ima burnu prošlost i upravo ga je mešoviti MMA sačuvao da ne završi u zatvoru ili da možda pre vremena okonča život, što je i sam rekao.
„Počelo je tako što sam popušio travu sa mojim prijateljima, ali je ubrzo postalo još gore. Počeo sam da pljačkam od drugih tinejdžera. Sa 15 godina sam prvi put uhapšen zajedno sa jednim od mojih najboljih prijatelja. Umro je nekoliko godina kasnije u Brazilu zbog predoziranja“, rekao je prošle godine Puljezi.
Istetovirani Italijan sada ima učinak od osam pobeda iz 11 borbi i ne planira na tome da se zaustavi. Samo pobede ga zanimaju i to brze, ukoliko se ukaže prilika kao što je bio slučaj sa Linikom.
„Dve godine i tri meseca proveo sam na rehabilitaciji. Pravio sam previše nevolja pa su me premeštali iz jednog centra u drugi. Treći centar za rehabilitaciju bio je pakao. Bilo je tu i odraslih. Narkomani, kriminalci, nikome nisam mogao da verujem", kaže Valter.
Puljezi je i sam istakao da su mu mešovite MMA borbe sačuvale život.
„Mislim da sam drogu zamenio mešovitim borilačkim veštinama. Stvar je dovoljno jaka da me drži podalje od druge tako jake stvari“, istakao je Valter.
Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
SPORT
Bajden spreman da objavi bojkot ZOI, ali će se Amerikanci ipak takmičiti?
Rukometašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
SPORT
Srbija pregazila Kamerun, sa Rusijom za prvo mesto
Srpski plivač Andrej Barna - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
SPORT
Srpski plivač osvojio zlato u Americi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala