- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Si-En-En: Amerika sprema sankcije „Putinovom okruženju“ i preti isključenjem iz SVIFT-a

Ulaz u sedište Si-En-Ena - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
Pratite nas
Zvaničnici SAD razmatraju uvođenje sankcija Rusiji zbog situacije oko Ukrajine, javlja televizija Si-En-En.
Prema njenim izvorima, nove sankcije će, navodno, dotaći članove iz bliskog okruženja predsednika Rusije Vladimira Putina, proizvođače energenata iz Rusije, kao i moguće isključivanje zemlje iz sistema SVIFT (međunarodni međubankarski sistem za prenos informacija i obavljanje plaćanja).
Američki zvaničnici su naveli da nije doneta konačna odluka po pitanju sankcija i njihovim rokovima i da administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena vodi pregovore sa evropskim partnerima na temu koordinacije akcija.
Izvori tvrde da je reč i o ekonomskim sankcijama koje će, pretpostavlja se, biti usmerene na nekoliko sektora i na ruske banke i proizvođače energenata.
Visoki zvaničnik američke administracije je izjavio da se po ovom pitanju vodi ozbiljna rasprava o uskraćivanju ruskim proizvođačima energenata pristupa tržištima u slučaju „invazije na Ukrajinu“. U skladu sa informacijom zvaničnika, verovatno će i suvereni dug Rusije biti pod sankcijama.
Američka strana je izrazila zabrinutost da bi Rusija mogla da preduzme iste mere protiv bilo kog poteza SAD ili njenih saveznika, napominje Si-En-En.
Američki državni sekretar Entoni Blinken - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
SVET
Blinken: Ako Moskva krene na Ukrajinu čekaju je veoma ozbiljne posledice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala