- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Komandant Sergej – proradila levica koja je donela ogromnu radost Srbiji /video/

© AP Photo / Marco BuccoSrpski fudbaler Sergej Milinković Savić
Srpski fudbaler Sergej Milinković Savić - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
Pratite nas
Srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić igra u strašnoj formi, što potvrđuju dva gola na poslednja dva meča u Seriji A. Pogotkom i asistencijom presudio je Sampdoriji (3:1) posle čega je zaradio crveni karton, a treneru Robertu Daversi verovatno je kovertirao otkaz.
Srbin je pomenuta dva gola postigao slabijom levom nogom, istom onom kojom je srušio Norvežane u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo na stadionu „Uleval“ posle produžetaka (1:2).
Sergej je tada postigao oba pogotka za Orlove, od kojih je pravo remek delo bio onaj pobedonosni kada je levom nogom bezobrazno „bocnuo“ golmana.
Komandant Sergej! Dobro poznati nadimak Milinković-Savića koji mu savršeno pristaje kada se pogleda kako gazduje na terenu.
Ove sezone ima odlične brojke u Seriji A, s obzirom na to da je na 16 utakmica postigao pet golova, imao je isto toliko asistencija i drugi je najuspešniji dodavač prvenstva.
Posebno je impresivna statistika u ubedljivom trijumfu nad Sampdorijom u Đenovi 3:1, gde je posle svega sedam minuta pronašao put do mreže, kasnije je asistirao Ćiru Imobileu za treći gol Lacija u 37. minutu, da bi na kraju neopravdano "pocrveneo" u 67. minutu.
Imao je srpski as i 22 uspešna dodavanja, od čega je procenat bio 82 odsto. Jasno je da to nisu bili pasovi najbližem saigraču.
Ali, ono što posebno „bode oči“ u igri komandanta Sergeja je ubojita levica, ona čiju su surovost i moć i te kako zapamtili Norvežani u čuvenom polufinalu baraža odigranog 2020. godine u Oslu.
Sergej je tada „bocnuo“ golmana domaćih Jarštajna, a sada je u svega nekoliko dana pokazao da mu je i dalje slabija noga ubojito oružje na koje bi rivali morali posebno da obrate pažnju, ili im se loše piše.
Prvo je protiv Udinezea ispalio „projektil“ sa nekih 20 metara i pogodio dalji ugao Silvestrijevog gola u spektakularnom meču Serije A sa čak osam pogodaka – 4:4.
A onda je samo tri dana kasnije i protiv Sampdorije levicom inteligentnim i odmerenim udarcem po zemlji smestio loptu u bliži ugao. Kasnije se nadovezala rutinska asistencija upućena Imobileu, ali je crveni karton sve pokvario.
SMS će sada na „hlađenje“, ali će se vrlo brzo staviti na raspolaganje Maurisiju Sariju i pokušati da vrati Lacio u gornji deo tabele za šta je kriva promenljiva forma Rimljana koji igraju po sistemu toplo-hladno.
Nebeskoplavi su trenutno osmi u Seriji A sa 25 bodova iz 16 odigranih utakmica, dok prvoplasirani Milan ima 38 bodova.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
SPORT
Nameštaljka u Kolumbiji kakvu svet ne pamti – trener plakao: „Nije me sramota“ /video/
Dejan Stanković, trener FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
SPORT
Italijani su dali rok, ali Zvezda ne želi ni da čuje
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
SPORT
Srpski superheroj je promenio istoriju – posle 63 godine! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala