- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nameštaljka u Kolumbiji kakvu svet ne pamti – trener plakao: „Nije me sramota“ /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
Pratite nas
Skandal zbog kojeg bi pojedinci mogli da završe u zatvoru dogodio se na fudbalskim terenima u Kolumbiji. Utakmica druge lige između domaćeg Lanerosa i Union Magdalene bacila je mrlju na regularnost takmičenja, s obzirom na to da su gosti do pobede od 2:1 i promocije u elitnu ligu stigli na sraman i nedopustiv način.
Nameštaljka kakvu svet ne pamti dogodila se u Kolumbiji, a domaći tim bukvalno se sklonio rivalu u dva navrata finišu susreta na putu do gola koji im je obezbedio ulazak u viši rang. O tome sada s pravom bruji fudbalska planeta.
Oba gola koja su postigli igrači Union Magdalene u 95. i 96. minutu su tragikomična, a to se posebno odnosi na drugi koji je pao u dubokoj sudijskoj nadoknadi kada su se igrači domaćeg tima sramno sklanjali gostima kako bi pronašli put do mreže.
U Kolumbiji nije tako bilo ni u periodu kada je tamošnjim fudbalom gospodario ozloglašeni narko bos Pablo Eskobar koji je bio vlasnik Medeljina.
„Nivo nameštanja utakmica u Kolumbiji je tužan. Ovo je urnebesno tužno“, bio je samo jedan u nizu od komentara na društvenim mrežama na konto pogotka gostujućeg tima koji im je doneo plasman u viši rang.
Union Magdaleni bila je neophodna pobeda kod Lanerosa uz kiks Fortaleze u dvoboju sa ekipom Bogote. Na kraju su se, gle čuda, „kockice poklopile“ i Union Magdalena je ostvarila svoj cilj, ali na sraman način.
Fotraleza je gubila od Bogote rezultatom 2:1, ali je još u džepu imala zagarantovan plasman u elitni rang – Primeru, a onda je usledila sklanjalica i nameštaljka, kakvu svet ne pamti.
Za samo minut, i to u 95. i 96. minutu Union Magdalena stigla je do dva pogotka protiv Lanerosa, dok su se domaći fudbaleri izgledali kao čunjevi koji se ne pomeraju. Prvo je Gonzales pogodio, a trijumf je doneo Segura kog su pustili da se upiše u strelce.
To opisuje način na koji su gosti u saradnji sa domaćinom stigli do elitnog ranga – tužno, jadno, bedno i žalosno.
Oglasila se i velika zvezda kolumbijskog fudbala Huan Kvadrado, as Juventusa.
„Ovaj gol je sramota za kolumbijski fudbal“, napisao je na Tviteru Kvadrado, a oglasio se i član Porta Mateus Uribe koji se složio sa njegovim rečima.
Iz Asocijacije fudbalera pozvali su Fudbalski savez Kolumbije da pokrene hitnu istragu oko sramnog meča u kojem je najviše izgubila ekipa Fortaleze jer je ostala bez plasmana u prvu ligu zbog poraza od Bogote (2:1) i skandalozne pobede Union Magdalene.
Trener Fortaleze Nelson Florez plakao je na konferenciji za medije.
„Ne stidim se što plačem. Osećam se opljačkanim. Ne bojim se poraza, ali ne želim gubiti na ovakav način“, poručio je Florez.
Nemanja Jović  - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
SPORT
Partizanova deca zablistala na oproštaju od Moce /foto, video/
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
SPORT
Srpski superheroj je promenio istoriju – posle 63 godine! /video/
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
SPORT
Teške optužbe Britanca na račun nemačkog sudije: „Šta ste očekivali?“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala