- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Mediji: Novo rusko oružje može da zbriše američke gradove

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaTestiranje ruske hipersonične rakete "Cirkon"
Testiranje ruske hipersonične rakete Cirkon - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
Pratite nas
Izgledi za pokretanje masovne proizvodnje raketnog kompleksa "Cirkon" staviće SAD u bezizlazni položaj usled napetosti u odnosima Rusije i zapadnih država, piše iranski list "Kajhan".
Po mišljenju autora članka, Ništa neće moći da zaustavi "Cirkon" – on može sa lakoćom "zbrisati sa lica zemlje američke gradove".
Istovremeno, ukazano je u članku, američki neuspesi u tek pokrenutoj trci u naoružanju podstiču SAD da, između ostalog, zaoštre diplomatske odnose.
"Zapad i NATO još uvek pokušavaju nečim da odgovore, iako za sada takvi odgovori podsećaju na pokušaje "rata psa i slona" ili "miša i mačke". Oni pokušavaju sa uvođenjem sankcija, blokiraju ruske brodove, tankere i avione, pribegavaju proverenim sredstvima iz prošle izborne kampanje u SAD: proteruju ruske diplomate", zaključuje se u tekstu.
Rusija je trenutno jedina zemlja na svetu sa hipersoničnim raketama na dužnosti ili i visokoj stepeni borbene gotovosti. Oružane snage Rusije imaju avionske sisteme „Kinžal“ sa hipersoničnom raketom, hipersonična raketa „Cirkon“ je na državnim ispitivanjima, a u službi su i strateške rakete sa hipersoničnim blokom „Avangard“.
Ratni brodovi NATO-a na Crnom moru - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Američki portal: Ruski „Cirkon“ – pretnja za mornaricu NATO-a
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala